Liturgijska godina A

Zadnja nedjelja kroz godinu Svetkovina Krista, Kralja svega stvorenja; Mistično kraljevstvo

I dok kao putnici prolazimo ovom zemljom zamolimo s prorocima, onako kako ćemo govoriti u adventu: Dođi, Gospodine Isuse! Dođi i zakralji se u našim srcima, daj da osjetimo kako je tvoje kraljevstvo već započelo tu u našim srcima.
22. studenog 2014.

33. nedjelja kroz godinu; Život nije igrarija

Bog nam je darovao najviše – darovao nam je život sa svom slobodom i odgovornošću. Da, gledajući prema vječnosti, ovdje na zemlji i starci su kao mala djeca i logično je da se često tako i ponašamo. Ipak, svima je dana šansa da pobijede u toj igri – treba samo naći svoj put – put do Oca.
19. studenog 2017.

32. nedjelja kroz godinu; Posveta Lateranske bazilike

Posvećena crkva predstavlja Isusa Krista koji je svojom smrću i uskrsnućem postao pravi i savršeni hram Novoga saveza. Zato je blagdan posvete neke crkve zapravo blagdan samog Isusa Krista.
08. studenog 2014.

31. nedjelja kroz godinu; Dušni dan

Dušnim danom se spominjemo pokojnika koji su umrli u milosti i prijateljstvu s Bogom, ali nisu u punini uključeni u vječno zajedništvo s njim zbog potrebe konačnog pročišćenja. Vjerujemo da im zajedništvo s nama i osobito naše molitve u tom pročišćenju mogu pomoći. Zato za njih i njihovo pročišćenje molimo i slavimo svete mise.
01. studenog 2014.

Svi sveti; Važan je dan!

Živeći svoj svakodnevni život otkrio sam jednu bitnu činjenicu. Svaki put kada se zatvaram u svoju sebičnost i izolaciju, zatvaram se i od drugih i od Gospodina. Svaki put kad se u molitvi Njemu otvorim, On kao da me nutka da pođem drugima, i znanima i neznanima.
31. listopada 2014.

30. nedjelja kroz godinu; Volim te, sine

Ljubiti Boga i ljubiti bližnjega samo je odgovor na neizmjernu ljubav koju Bog ima za mene. Istinski živjeti po Božju, po zakonu ljubavi, može samo onaj tko je upoznao, tko je dotaknuo tu Božju ljubav za čovjeka.
25. listopada 2014.

29. nedjelja kroz godinu; Neću politiku u svoju butigu

Imajmo vjere i povjerenja da Bog i danas piše krivim crtama naše vlastite povijesti, da On ostaje vjeran svojim obećanjima i ne zaboravlja svoj narod.
18. listopada 2014.

28. nedjelja kroz godinu; Jer ti si sa mnom

Poziv je uvijek tu, na nama je samo prestati kupiti mrvice života za kojima trčimo, urediti se i spremni poći na gozbu koju nam priređuje sam Bog.
15. listopada 2017.

27. nedjelja kroz godinu; Bogu potrebni

Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni. Ekipa koja ga sluša dobro razumije da govori upravo o njima i ne želi ga više slušati. Nisu uspjeli poći korak dalje, nisu shvatili da govori o Božjoj ljubavi koja prelazi sve da bi nas dotakla, oni ostaju samo uvrijeđeni Isusovim riječima koje prokazuju njihovu malenost.
04. listopada 2014.

26. nedjelja kroz godinu; Aldonza i Dulcinea

“Što onda znače rane i ožiljci života”, što onda znači i sama tjelesna smrt – ja znam da sam vrijedan ljubavi i to one Božje pa bez straha krećem u “nove zgode i nezgode, prijatelju stari”.
26. rujna 2014.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 68)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >|