Liturgijska godina B

Dvojica velikih - sveti Petar i Pavao

Tko je za mene Isus, može se uistinu vidjeti samo kroz način mog života i to kroz godine koje donose toliko iznenađenja, razočaranja, muke i križeva.
29. lipnja 2015.

3. nedjelja Došašća; Radujte se

Čitanja nam danas daju i “odu radosti”, najljepšu pjesmu Novoga zavjeta – Marijin Veliča. To nije samo Marijina pjesma, ona prorokuje za čitavu Crkvu i svakog kršćanina – svak od nas može pjevati s Marijom njezin Veliča.
13. prosinca 2014.

2. nedjelja Došašća; Glas viče u pustinji

Dolazak Kristov u to i takvo ljudsko tijelo i ljudsku povijest, kršćaninu je najveća utjeha, utjeha da će usprkos svim lutanjima i nesnalaženjima moći naći svoj put i da će već na tome Putu vidjeti kako je blizu Cilju, da će se već na Putu utješiti i obradovati.
06. prosinca 2014.

1. nedjelja Došašća; Abba!

U plaču djeteta po kojem me je moj božanski Otac ponovo rodio i preporodio. I zato s radošću ulazim u još jedno došašće, i zato s radošću želim bdjeti, kako nas poziva današnje evanđelje, bdjeti i iščekivati dolazak Božjega Sina.
28. studenog 2014.

Zadnja nedjelja kroz godinu Svetkovina Krista Kralja; Ti kažeš!

Nedjeljna čitanja mijenjaju se u trogodišnjem ritmu. Ovogodišnja su bila posvećena evanđelistu Marku. Njegovo evanđelje često se naziva evanđeljem kraljevstva. Pa jesmo li kroz ovu godinu kad smo više–manje svake nedjelje slušali ta evanđelja shvatili, barem malo, zašto Isusovo kraljevstvo nije od ovoga svijeta.
23. studenog 2012.

33. nedjelja kroz godinu; Ime ruže

Apokaliptička čitanja ove nedjelje podsjećaju me na jednu knjigu (i kasnije film koji je po njoj snimljen) nadahnutoj na knjizi Otkrivenja – Apokalipse. Možda ih se još sjećate – Ime ruže od Umberta Ecca. Zanimljiva je to stvar s knjigama – a još očitija s filmovima – što više prašine podignu i što veću nakladu postignu, to se brže zaboravljaju.
16. studenog 2012.

32. nedjelja kroz godinu; 95 posto svega rješava se novcem

Nevjerojatna je moć novca – zgodno nam to kaže i ona izreka da novac vrti svijet. Potrebno nam je prvo priznati da nas novac zarobljava. A zatim nam ponovo treba Isusova logika koja nam kaže da je novac samo stvar, sredstvo kojim se eto i Bog služi i na neki način, ali koji dobiva na vrijednosti tek kad se daje.
10. studenog 2018.

31. nedjelja kroz godinu; Hoćemo - nećemo

Bližnjega se ljubi strpljenjem i malim pažnjama od kojih ne očekujem nikakvu korist ili dobit. Iako se uvijek želi nametnuti kao osnovni način iskazivanja ljubavi, novac je i opet samo naličje ljubavi, on je bio i ostao samo glavno sredstvo sebeljublja.
03. studenog 2012.

Svi Sveti - 1. studenoga; Važan je dan!

Živim u blizini najljepšeg zagrebačkog groblja Mirogoja. Nekom se to može učiniti malo morbidno, no meni je drago da živim kraj tog mjesta, kršćanskog groblja koje je još i tako lijepo uređeno. Zašto? Prolazeći kraj njega, šetajući tim grobljem uvijek počinjem biti svjestan svoje prolaznosti i divnog dara života koji mi je dan.
31. listopada 2012.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 63)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >|