Nemoj današnji dan započinjati jučerašnjim krhotinama

Prepusti Bogu sve izgubljene bitke, prepusti Bogu sve one poraze, on zna razlog zašto se sve to trebalo dogoditi, zašto baš tada, i zašto baš tebi.
Autor: Mario Žuvela/Laudato/D.T. Photo: pixabay četvrtak, 16. studenog 2017. u 11:12
Loši dani moraju doći, ali oni će i proći, a ono što je ostalo iza njih, ne vuci iz dana u dan. Prepusti Bogu sve izgubljene bitke, prepusti Bogu sve one poraze, on zna razlog zašto se sve to trebalo dogoditi, zašto baš tada, i zašto baš tebi. Možda je to bila tvoja jedna životna škola na kojoj si trebao shvatiti i prihvatiti one stvari koje nisi želio prihvatiti.
 
Nemoj današnji dan započinjati jučerašnjim krhotinama, započni ga s Bogom. Reci ''budi volja tvoja'', to je najbolji test razumijevanja budućnosti. Pokazuješ da se nećeš grčevito držati svojih želja i planova ukoliko primjetiš da te nešto neprestano odvlači od njih, jer možda je to Božji plan, plan koji Bog s tobom ima puno bolje i ozbiljnije namjere nego što ih ti imaš sa sobom. Ali to treba preboljeti, treba odbaciti sve ono što priječi ostvarenju najboljeg plana.
 
Nemoj današnji dan započinjati jučerašnjim krhotinama, započni ga s Bogom. Budeš li se grčevito držao krhotina iz jučer, propustit ćeš prilike koje imaš danas . Bog te ne pita ''možeš li'', on te pita ''želiš li''? Želi tvoju slobodnu odluku da prihvatiš ono bolje što ti daje, čak i onda kada se tebi čini da to za tebe nije bolje. Bog poštuje tvoju odluku i neće te udaljiti od tih krhotina dok ti sam ne odlučiš odbaciti ih i prihvatiti novi život.
 
Nemoj današnji dan započinjati jučerašnjim krhotinama, započni ga s Bogom. Strah će sigurno doći, ali pokaži da možeš biti jači od njega. Sumnja će te sigurno pratiti, ali odluči da ona neće preuzeti cijeloga tebe. Povuci se u sebe i preboli sve srušene kule u pijesku za koje si mislio da će biti tvoja budućnost, a onda prigrli ono što ti Bog daje, današnje prilike i izazove da ovaj svijet učiniš boljim mjestom za život, sebi i drugima.

 
Da biste komentirali, prijavite se.