Gospa od Suza

Fra Jozo Grbeš: „Stalo mi je do vas, stalo mi je do ove zemlje“

Kustos hrvatskih franjevaca sjevernoameričkog kontinenta sa sjedištem u Chicagu fra Jozo Grbeš, OFM i osmi dan devetnice u marijanskom svetištu Gospe od Suza u Pleternici održao je prelijepu propovijed.
31. kolovoza 2015.

Fra Jozo: „Veličina je biti drugačiji, veličina nije biti isti.“

„Smisao ne možemo naći u onome što ne traje. Nego samo u stvarnosima koje traju, opstaju i žive. U toj velikoj stvarnosti smislenosti ljudskog života zaljepljivanje za stvari koje su prolazne ili koje ne traju, mogu biti materijale i nematerijalne naravi, čine njegov put besmislenim.“
30. kolovoza 2015.

Fra Jozo: „Pozvani smo jasno stajati uz istinu!“

„Svatko bi od nas trebao putovati s površine unutra, treba hranu i ljekovitost ovih unutrašnjih bistrenja. Jedan od zatvora koji najviše sputava jest zatvor nikakvog identiteta. Način na koji tretiramo vlastito dostojanstvo često postaje bijeda. Ne postoji nitko drugi tko može odgovoriti na pitanje tko smo zapravo. Tko ste iza svoje maske i uloge u društvu? Tko je čovjek kada je sam sa sobom?“, započeo je fra Jozo svoju homiliju na 6. dan devetnice Gospi od Suza.
29. kolovoza 2015.

Fra Jozo Grbeš: „Pronađimo vrijeme šutnje i tišine da se možemo preobraziti!“

„Često su priroda i događanja odraz čovjeka. Mi njihovi i oni naši. Mnogi sve posjeduju, a ostali su bez ulja u svjetiljkama svojim. Postoje oni koje ja nazivam prazna tjelesa koja hodaju: stekli su slavu, moć, ime, ali je duša ostala prazna. Praznina u čovjekovom životu je opasna. Prazni ljudi nemaju što dati i koriste loše riječi, viču i galame. Praznina unutar čovjeka rađa bijes. Ne postojati u sebi znači ne biti“, započeo je fra Jozo svoju propovijed na 5. dan devetnice Gospi od Suza.
28. kolovoza 2015.

Fra Jozo: „Počnite biti sada ono što ćete postati kasnije!“

Proslavljen je 4. dan devetnice u marijanskom svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Pred tisućama vjernika, kojih svaki dan pristiže sve više hodočasteći svojoj Gospi od Suza, kustos hrvatskih franjevaca sjevernoameričkog kontinenta sa sjedištem u Chicagu fra Jozo Grbeš, OFM predmoli krunicu i propovijeda svaki dan devetnice, ususret središnjoj proslavi blagdana Gospe od Suza, kad će ovo marijansko svetište na Pleterničkom Brdu proslaviti 60 godina.
27. kolovoza 2015.

Fra Jozo Grbeš: „Vjernik je čovjek koji živi ono što govori, a govori ono što vjeruje“

„Tu je moj dom“, kazao je fra Jozo Grbeš, predvoditelj ovogodišnje devetnice Gospi od Suza, u razgovoru prije njezinog početka iako u pleterničkom kraju nije rođen, a i veći dio života proveo je u inozemstvu.
27. kolovoza 2015.

Fra Jozo Grbeš: „Uz Gospu smo vezani, bez nje nikako!“

Treći dan devetnice Gospi od Suza proslavljen je 25. kolovoza u Pleternici, pred sve više okupljenih vjernika koji radosno iščekuju svetkovinu Gospe od Suza, koja će biti svečano proslavljena u njezinom marijanskom svetištu 31. kolovoza u Pleternici. Na samu svetkovinu Gospe od Suza očekuje se oko 30.000 hodočasnika.
26. kolovoza 2015.

Fra Jozo: „Sada je vrijeme odluke, nemojte promašiti vlakove milosti!“

Proslavljen je 2. dan devetnice Gospi od Suza na Pleterničkom Brdu, ususret svetkovini Gospe od Suza čije će središnje misno slavlje biti 31. kolovoza u istoimenom marijanskom svetištu u Pleternici. Sve dane devetnice misu predvodi i propovijeda kustos hrvatskih franjevaca sjevernoameričkog kontinenta sa sjedištem u Chicagu fra Jozo Grbeš, OFM.
25. kolovoza 2015.

Fra Jozo Grbeš: „Sve naše mora počinjati i završavati u Njemu, onda nas ničega nije strah!“

Prvi dan devetnice Gospi od Suza u biskupijskom marijanskom svetištu u Pleternici proslavljen je 23. kolovoza, pred više od 10.000 okupljenih vjernika ususret svečanoj proslavi prigodom 60. obljetnice blagdana Gospe od Suza.
24. kolovoza 2015.