Ispovijesti

Kako se nositi s toksičnim ljudima, a pritom ostati ljubazan?

Rješenje nije u kontroliranju tuđih emocija, već vlastitih.
19. prosinca 2017.

Naviještaj ono što živiš i živi ono što naviještaš

Put poziva ili odaziv je naviještanje onoga što živim i življenje onoga što naviještam. Na taj način postajem navjestitelj i evangelizator. Na taj način u meni se rađala simpatija za svijet, iz kojega nisam želio bježati, nego u njemu počinjao prepoznavati vlastiti samostan i plodno tlo za sijanje sjemenja Božje Riječi, kao i prostranu kuću naviještanja i evangelizacije.
17. kolovoza 2017.

Kriza je ono što dođe kad nestane vjere!

Kriza je ono što dođe kad nestane vjere, kada počnemo razmišljati da nam je najgore ili da je za sreću u životu uvijek potrebna još jedna stvar koja nam nedostaje i onda kada to dobijemo okrećemo se potrazi za novim stvarima.
08. lipnja 2017.

Molitva za mir

Bože, plačeš li i Ti nad nama ljudima...?
28. listopada 2017.

Poziv i ljestve odziva

„Prijeđite k meni svi koji žudite za mnom i nasitite se mojim plodovima. Jer po veličini i ljepoti stvorova može se jasno spoznati njihov Stvoritelj.“
20. svibnja 2017.

Kako je vrapčić pobijedio Chopina?

Ne mogu se oteti dojmu o plemenitosti u kojoj se razdaje ova Japanska trešnja, dok sam ti pisala posve je pokrila laticama put pod sobom, uistinu bajkovit prizor, sve je u ružičasto bijelim tonovima, kao da je slutila da ću proći baš ovuda noseći ti pismo.
05. svibnja 2017.

Zašto Bog odgađa odgovoriti na molitvu?

Ukoliko molimo za bolji posao, posao za kojeg mislimo da bi nam bio bolji, zapravo može ispasti gori od posla kojeg sada imamo. Bog je suveren, i On zna što je najbolje, i čuva za nas najbolje naume za budućnost.
20. travnja 2017.

Kraljevski put poniznosti

Svih tih prvih dana i koraka moga redovništva nisam mogao da ne promatram Mariju, jer Marija je najveća pomoćnica za svaki odziv. Spoznao sam da Marija potiče sve naše akcije i gradi mostove sjedinjenja s Kristom Isusom. Djevica Marija me također potiče na ono ujedinjenje s njezinom poniznošću i tako zajedno s njom po toj izrazito marijanskoj kreposti, svakoga dana mogu klicati EVO ME.
02. lipnja 2015.

Onome, komu nije dosta ono što je dosta, ništa nije dosta

U to sam vrijeme postulature htio upoznati samu Božju volju, te sam tako shvatio da se otkrivanje Božje volje, sastoji u ulasku u samoga sebe, u svoj duh u kojem odsjeva božanska slika.
26. svibnja 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 40)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4  >  >|