S Laudatom kroz božićno vrijeme - 30.12.2012.

Gospodine Bože naš! Pripravi nam srce svojom božanskom moći da dočekamo Krista, tvoga Sina: da nas nađe dostojne svoje gozbe te nas posluži za nebeskim stolom. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.
Autor: Administrator nedjelja, 30. prosinca 2012. u 00:00


Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato – biti u vezi. Predlažemo vam da kroz božićno vrijeme budemo u vezi na još jedan način. Mislimo da nema boljeg načina od zajedničke molitve. Stoga vam nudimo malu pomoć u molitvi u vašem domu tijekom ovog radosnog blagdanskog vremena. Naime, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te i na taj način obogatiti molitveni obiteljski život.


Iz Evanđelja po Luki
Kad se zatim po Mojsijevu Zakonu navršiše dani njihova čišćenja, poniješe ga u Jeruzalem da ga prikažu Gospodinu – kao što piše u Zakonu Gospodnjem: Svako muško prvorođenče neka se posveti Gospodinu! – i da prinesu žrtvu kako je rečeno u Zakonu Gospodnjem: dvije grlice ili dva golubića.
Živio tada u Jeruzalemu čovjek po imenu Šimun. Taj čovjek, pravedan i bogobojazan, iščekivaše Utjehu Izraelovu i Duh Sveti bijaše na njemu. Objavio mu Duh Sveti da neće vidjeti smrti dok ne vidi Pomazanika Gospodnjega. Ponukan od Duha, dođe u Hram. I kad roditelji uniješe dijete Isusa da obave što o njemu propisuje Zakon, primi ga on u naručje, blagoslovi Boga i reče:

»Sad otpuštaš slugu svojega, Gospodaru,
po riječi svojoj, u miru!
Ta vidješe oči moje
spasenje tvoje,
koje si pripravio
pred licem svih naroda:
svjetlost na prosvjetljenje naroda,
slavu puka svoga izraelskoga.«


Otac njegov i majka divili se što se to o njemu govori. Šimun ih blagoslovi i reče Mariji, majci njegovoj: »Ovaj je evo postavljen na propast i uzdignuće mnogima u Izraelu i za znak osporavan – a i tebi će samoj mač probosti dušu – da se razotkriju namisli mnogih srdaca!«
A bijaše neka proročica Ana, kći Penuelova, iz plemena Ašerova, žena veoma odmakla u godinama. Nakon djevojaštva živjela je s mužem sedam godina, a sama kao udovica do osamdeset i četvrte. Nije napuštala Hrama, nego je postovima i molitvama danju i noću služila Bogu. Upravo u taj čas nadođe. Hvalila je Boga i svima koji iščekivahu otkupljenje Jeruzalema pripovijedala o djetetu.
Kad obaviše sve po Zakonu Gospodnjem, vratiše se u Galileju, u svoj grad Nazaret. A dijete je raslo, jačalo i napunjalo se mudrosti i milost je Božja bila na njemu.

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Poklonimo se Sinu Boga živoga, koji se udostojao postati sinom ljudske obitelji, i njemu uskliknimo:

R. Isuse, koji si postao poslušan, posveti nas!

Isuse, vječna Riječi Očeva, bio si podložan Mariji i Josipu: nauči nas poniznosti. R.
Učitelju naš, tvoje riječi i djela Majka je tvoja čuvala u svom srcu: daj da tvoju riječ slušamo i čuvamo je u čistu i dobru srcu. R.
Kriste, tvorče svijeta, htio si se zvati Sinom radnika: nauči nas da u radu budemo marljivi. R.
Isuse, u nazaretskoj si Obitelji napredovao u mudrosti, dobi i milosti pred Bogom i ljudima: daj da rastemo u svemu u tebi, Glavi našoj. R.
Gospodine Isuse Kriste, molimo Te za naše hrvatske obitelji i našu djecu kako bi živjeli na Tvoju slavu i radili za boljitak naše domovine. R.

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.

MOLITVA

Bože, Ti nam u svetoj Obitelji daješ divan uzor obiteljskih kreposti i uzajamne ljubavi. Daj da je nasljedujemo te postignemo vječnu radost u Tvome domu. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Sinu Tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

molitve-(1).jpg

"Molitveni kutak" kroz dane

Da biste komentirali, prijavite se.