S Laudatom kroz božićno vrijeme - 4.1.2013.

Gospodine Bože naš! Pripravi nam srce svojom božanskom moći da dočekamo Krista, tvoga Sina: da nas nađe dostojne svoje gozbe te nas posluži za nebeskim stolom. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.
Autor: Administrator petak, 04. siječnja 2013. u 00:00


Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato – biti u vezi. Predlažemo vam da kroz božićno vrijeme budemo u vezi na još jedan način. Mislimo da nema boljeg načina od zajedničke molitve. Stoga vam nudimo malu pomoć u molitvi u vašem domu tijekom ovog radosnog blagdanskog vremena. Naime, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te i na taj način obogatiti molitveni obiteljski život.


Iz Evanđelja po Ivanu
Sutradan opet stajaše Ivan s dvojicom svojih učenika. Ugleda Isusa koji je onuda prolazio i reče: »Evo Jaganjca Božjega!« Te njegove riječi čula ona dva njegova učenika pa pođoše za Isusom. Isus se obazre i vidjevši da idu za njim, upita ih: »Što tražite?« Oni mu rekoše: »Rabbi« – što znači: »Učitelju – gdje stanuješ?« Reče im: »Dođite i vidjet ćete.« Pođoše dakle i vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega onaj dan. Bila je otprilike deseta ura.
Jedan od one dvojice, koji su čuvši Ivana pošli za Isusom, bijaše Andrija, brat Šimuna Petra. On najprije nađe svoga brata Šimuna te će mu: »Našli smo Mesiju!« – što znači »Krist – Pomazanik«. Dovede ga Isusu, a Isus ga pogleda i reče: »Ti si Šimun, sin Ivanov! Zvat ćeš se Kefa!« – što znači »Petar – Stijena«.

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Slavu iskažimo Riječi Božjoj. Ona se očitovala u tijelu, anđelima se pokazala i narodima je naviještena. Njoj sada pobožno uskliknimo i ispovjedimo je riječima:

Klanjamo ti se, jedinorođeni Sine Božji!

Osloboditelju ljudskog roda, po Djevici si Mariji došao da nas obnoviš:
- po njezinu zagovoru izuzmi nas od vlasti starog stanja!
S neba si dao da nestvorena pravda ozari zemlju našu:
- u svjetlu tog Sunca upravljaj naš dan i naš život
Sine Božji, ljubav si nam Očevu pokazao:
- daj da Oca nebeskoga i mi ljudima pokazujemo svojom ljubavlju
Ti si izabrao boravište među nama ljudima:
- daj da budemo dostojni tvoga društva

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.


MOLITVA

Bože, Tvoj se Sin rodio od Djevice u tijelu, nama u svemu jednak osim u grijehu. S njim započinje novi svijet. Oslobodi, molimo Te, i nas zaraze staroga zla! Po Gospodinu. Amen.

molitve-(1).jpg

"Molitveni kutak" kroz dane

Da biste komentirali, prijavite se.