S Laudatom kroz božićno vrijeme - 9.1.2013.

Gospodine Bože naš! Pripravi nam srce svojom božanskom moći da dočekamo Krista, tvoga Sina: da nas nađe dostojne svoje gozbe te nas posluži za nebeskim stolom. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.
Autor: Administrator srijeda, 09. siječnja 2013. u 00:00


Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato – biti u vezi. Predlažemo vam da kroz božićno vrijeme budemo u vezi na još jedan način. Mislimo da nema boljeg načina od zajedničke molitve. Stoga vam nudimo malu pomoć u molitvi u vašem domu tijekom ovog radosnog blagdanskog vremena. Naime, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te i na taj način obogatiti molitveni obiteljski život.Iz Evanđelja po Marku
On odmah prisili učenike da uđu u lađu i da se prebace prijeko, prema Betsaidi, dok on otpusti mnoštvo. I pošto se rasta s ljudima, otiđe u goru da se pomoli.
Uvečer pak lađa bijaše posred mora, a on sam na kraju. Vidjevši kako se muče veslajući, jer im bijaše protivan vjetar, oko četvrte noćne straže dođe k njima hodeći po moru. I htjede ih mimoići. A oni, vidjevši kako hodi po moru, pomisliše da je utvara pa kriknuše. Jer svi su ga vidjeli i prestrašili se. A on im odmah progovori: »Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!« I uziđe k njima u lađu, a vjetar utihnu. I veoma se, prekomjerno, snebivahu; još ne shvatiše ono o kruhovima, nego im srce bijaše stvrdnuto.

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Vječna Riječ, štono je Otac odvijeka rađa, nama se u punini vremena kao dječak rodila i darovana nam je kao sin. Njoj radosno uskliknimo:

Blagoslovljen da si, Gospodine!

Sine Boga živoga, ti si postojao prije postanka svijeta  i na zemlju si došao da ljude spasiš:
- daj da budemo svjedoci tvoga evanđelja.
Sunce pravde, iz krila si Očeva zasjao i sav si svijet obasjao
- prosvijetli i obasjaj sve koji sjede u tami smrti!
Djetetom si postao i bio si u jasle položen
- daj obnovi nas da budemo jednostavni i priprosti poput djece
Za nas si postao živi kruh za život vječni
- srca naša obraduj otajstvom svete euharistije!

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.

MOLITVA
Bože, svjetlosti svih naroda, udijeli ljudima trajan mir; ulij nam u srce sjaj novoga svjetla kojim si rasvijetlio Mudrace, naše Oce po vjeri... Po Gospodinu. Amen.

molitve-(1).jpg

"Molitveni kutak" kroz dane

Da biste komentirali, prijavite se.