Kroz Došašće s Laudatom - 17.12.2012.

Gospodine Bože naš! Pripravi nam srce svojom božanskom moći da dočekamo Krista, tvoga Sina: da nas nađe dostojne svoje gozbe te nas posluži za nebeskim stolom. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.
Autor: p. Antun Volenik, SJ ponedjeljak, 17. prosinca 2012. u 00:00


Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato – biti u vezi. Predlažemo vam da ovoga Došašća budemo u vezi na još jedan način. Mislimo da nema boljeg načina od zajedničke molitve. Stoga vam nudimo malu pomoć u molitvi kraj vašeg adventskog vijenca. Ove nedjelje kada budete palili svoju prvu adventsku svijeću, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te uistinu na pravi način započeti svoje obiteljsko i osobno vrijeme priprave za Božji dolazak.Iz Evanđelja po Mateju
I. ROĐENJE I DJETINJSTVO ISUSOVO
Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova. Abrahamu se rodi Izak. Izaku se rodi Jakov. Jakovu se rodi Juda i njegova braća. Judi Tamara rodi Peresa i Zeraha. Peresu se rodi Hesron. Hesronu se rodi Ram. Ramu se rodi Aminadab. Aminadabu se rodi Nahšon. Nahšonu se rodi Salma. Salmi Rahaba rodi Boaza. Boazu Ruta rodi Obeda. Obedu se rodi Jišaj. Jišaju se rodi David kralj.
Davidu bivša žena Urijina rodi Salomona. Salomonu se rodi Roboam. Roboamu se rodi Abija. Abiji se rodi Asa. Asi se rodi Jozafat. Jozafatu se rodi Joram. Joramu se rodi Ahazja. Ahazji se rodi Jotam. Jotamu se rodi Ahaz. Ahazu se rodi Ezekija. Ezekiji se rodi Manaše. Manašeu se rodi Amon. Amonu se rodi Jošija. Jošiji se rodi Jehonija i njegova braća u vrijeme progonstva u Babilon.
Poslije progonstva u Babilon Jehoniji se rodi Šealtiel. Šealtielu se rodi Zerubabel. Zerubabelu se rodi Abiud. Abiudu se rodi Elijakim. Elijakimu se rodi Azor. Azoru se rodi Sadok. Sadoku se rodi Akim. Akimu se rodi Elijud. Elijudu se rodi Eleazar. Eleazaru se rodi Matan. Matanu se rodi Jakov. Jakovu se rodi Josip, muž Marije, od koje se rodio Isus koji se zove Krist.
U svemu dakle: od Abrahama do Davida četrnaest naraštaja; od Davida do progonstva u Babilon četrnaest naraštaja; poslije progonstva u Babilon do Krista četrnaest naraštaja.

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Pomolimo se Bogu Ocu, koji je odvijeka naumio spasiti svoj narod

R.  Gospodine čuvaj svoj narod

Bože, svom si narodu obećao klicu pravde:
- čuvaj u svetosti Crkvu svoju!
Prikloni, Gospodine, srca ljudska svojoj riječi.
- i utvrdi svoje vjerne u nepokolebljivoj svetosti!
Sačuvaj nas u ljubavi svoga Duha
- da primamo milosrđe tvoga Sina koji će doći.
Učvršćuj nas, blagi Oče, sve do kraja,
- do dolaska Gospodina Isusa Krista!

Gospodine, hvala Ti na svim ljudima koje šalješ u naše živote, hvala Ti za svako svjedočanstvo. Molimo Te blagoslovi nas da na svim svojim putevima budemo dostojni Tebe i da Te možemo svjedočiti svojim životima.  R.

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.MOLITVA

Bože, Stvoritelju i Otkupitelju naš! Tvoja je Riječ uzela tijelo u krilu Marije vazda Djevice i postala čovjekom. Molimo te da nam udijeli dioništvo u svom božanstvu. Po Gospodinu. Amen.

molitve.jpg 

"Molitveni kutak" kroz dane

Da biste komentirali, prijavite se.