Dopustit ću Gospodinu da uđe u svaku poru mojega života

Spasitelju Tijela, ti čuješ svaki moj vapaj.
Autor: Diana Hunjadi/Laudato/M.P. Photo: pixabay.com subota, 25. kolovoza 2018. u 21:37

Krist i ja. Krist u mojem životu. Kakav je moj život s Kristom? Kakav je moj život bio prije nego upoznah Krista? Mogu li se više zamisliti bez Krista u svojem životu? Promatram ljude oko sebe: rodbinu, susjede, prijatelje, kolege... Jasno razaznajem one koji su Krista upoznali i one koji još nisu. A što se vidi na meni? Pokazujem li ja da je On dio mojeg života?

Ove nedjelje psalmist pjeva: 'Blagoslivljat ću Gospodina u svako doba, njegova će mi hvala biti svagda na ustima! Nek se Gospodinom duša moja hvali, nek čuju ponizni i nek se raduju!' Blagoslivljati u svako doba... Blagoslivljati mogu ljude koje susrećem, bolesne, beskućnike, siromahe, trudnice, one u nevolji, one koji psuju u mojoj prisutnosti, one koji me tlače, vrijeđaju... Mogu dopustiti Gospodinu da uđe u svaku poru mojeg života – nikad ga ne zaboravljati u kojoj god se situaciji nalazim.

Mogu se opredijeliti za Njega cijelim svojim bićem. U mojoj je moći da usadim Riječi Gospodnje u svoju svakodnevnicu. No, mnogi će reći: 'Tvrda je to besjeda!' Ipak, Gospodin ima riječi života vječnoga, kao što i Petar ove nedjelje ispovijeda. Njegove riječi 'duh su i život', a 'duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa'. Sve što je u meni, to sam ja, a sve što je izvan mene, ne će mi koristiti za život vječni.

U meni je moja duša u kojoj stanuje Krist! Stoga je potrebno što češće hraniti svoju dušu. Već nekoliko nedjelja slušam čitanja o Euharistiji. U Euharistiji postajem ono što blagujem. Po blagovanju Tijela i Krvi stječem zalog vječnog života. Savršeno opredjeljenje za Krista zato zahtijeva što razvijeniji Euharistijski život.
 
Izabrati hoću li služiti Gospodinu u mojoj je moći. No, ako ne služim Bogu, služim nekom ili nečemu drugom. Možda svojim životnim prohtjevima, karijeri, novcu, društvu, dobroj zabavi, nemoralu, alkoholu... 'Daleko neka je od nas da ostavimo Gospodina, a služimo drugim bogovima.' Neka je Euharistija i ispovijed moja što češća potreba!
 
Spasitelju Tijela, ti čuješ svaki moj vapaj. Možeš me izbaviti iz svake tjeskobe, možeš spasiti moju klonulu dušu. Ja sam ud Tvojega Tijela – ud sam Crkve. Ti svoju Crkvu hraniš i njeguješ. U Tvojoj blizini znam da sam na sigurnom. Gospodine, nemam kome otići. Želim samo Tebe da zakraljuješ mojim životom. Odagnaj od mene svaku nevolju, svaku napast i očisti me od mojih nečistoća. Pomozi mi da gledam na svakodnevne potrebe svoje duše, kao što to činim za svoje tijelo, te tako prispijem u Tvoje Kraljevstvo. Amen.

 

Da biste komentirali, prijavite se.