Spasite nerođeno dijete duhovnim posvajanjem

Crkva koja tjelesno, a nadasve duhovno želi brinuti za sve ljude, na poseban način želi biti blizu nerođenoj djeci.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: needpix.com srijeda, 25. ožujka 2020. u 13:18

Danas je svetkovina Blagovijesti kada se Crkva spominje kako je anđeo Gabrijel navijestio Djevici Mariji da će začeti Isusa. Marijin 'da' postao je najvažnijim znakom odobravanja u ljudskoj povijesti.

Dijete koje je začeto po Duhu svetom raslo je u Marijinoj utrobi devet mjeseci. Mnoga djeca danas ne dožive niti toliko. Njihov život prekinut je u najvećoj nevinosti i bespomoćnosti. Crkva koja tjelesno, a nadasve duhovno želi brinuti za sve ljude, na poseban način želi biti blizu nerođenoj djeci.

Stoga je iz redova Pavlina u Poljskoj 1987. godine započeta molitvena inicijativa duhovnog posvojenja jednog nerođenog djeteta, a u Hrvatskoj ju provodi p. Marko Kornelije Glogović. Ona je molitvena obveza svakog tko na nju pristane, a radi se o uzastopnoj molitvi i žrtvom za dijete poznato samo Bogu, kao i njegove roditelje, a osobito majke u trajanju od devet mjeseci.

Kako moliti?
1. Moli se punih 9 mjeseci, koliko je dijete koje posvajaš pod srcem majke koja ga ne želi, a koju također pratiš molitvom – počevši od 25. ožujka svake godine (ili kad se priključiš).
2. Moli se samo za jedno dijete, čiju narodnost spol, ime i roditelje, zna samo Gospodin,
3. Ispuštanje molitve, dulje od dva tjedna, zahtijeva obnovu zavjeta; potpuno prezreti zavjet dan Bogu je grijeh.
4. Biti ustrajan u vjeri da će Milosrdan Bog spasiti to dijete i blagosloviti onoga koji moli.
5. Molitelj će također prikazati ovu nakanu tijekom svetih Misa i postom

Molitva zavjetovanja, samo na početku posvojenja:
Presveta Djevice, Bogorodice Marijo, svi anđeli i sveti u želji da pomognem obranu nerođenih, ja (ime), čvrsto odlučujem da ću od dana (navesti datum) do (navesti datum) duhovno posvojiti jedno dijete, čije ime samo Bog zna, tako što ću kroz ovih devet mjeseci svakog dana moliti za spas njegovog života. kao i za ispravan život roditelja i djeteta nakon rođenja. Amen.

Svakodnevno se moli sljedeću molitvu:
Gospodine Isuse, zagovorom tvoje Majke Marije, koja te s ljubavlju rodila i svetog Josipa, muža žive vjere i predanja, koji se brinuo o tebi nakon poroda, molim te za to nerođeno dijete, kojeg sam duhovnim putem posvojio/la, a koje se nalazi u opasnosti ubojstva pobačajem. Molim te, udijeli njegovim roditeljima ljubav i hrabrost da svojem djetetu sačuvaju život kojeg si mu ti odredio. Amen!

Molitvi treba dodati deseticu krunice, a Bogu osobito prikazati svoje kušnje, trpljenja, starost i bolest.

 

Da biste komentirali, prijavite se.