Duše Sveti – dobrodošao!

Razmišljajući o tome kako je stvaran svijet s velikom ljubavlju shvaćam da je i svaka osoba stvorena i kreirana upravo po toj istoj ljubavi...
Autor: Ana Mari Rajić Tomašević/Laudato/M.P. Photo: Flickr nedjelja, 20. svibnja 2018. u 12:34

Tko je Duh Sveti? - prečesto si postavim to pitanje! Preduboko otajstvo veze između Oca, Sina i Duha Svetoga me zna i zbuniti. Ponekad dok promišljam o samom postanku svijeta već se spominje kako je Duh Božji lebdio nad vodama. Biblija ili Božja Riječ već u drugoj rečenici spominje kako je Duh Božji lebdio nad bezdanom i bio pri samom postanku svijeta. Razmišljajući o tome kako je stvaran svijet s velikom ljubavlju shvaćam da je i svaka osoba stvorena i kreirana upravo po toj istoj ljubavi i kako je Duh Sveti bio tamo, već zna sve o nama.

Sigurno zna što najviše volimo i što ne volimo, poznaje naše karaktere, poznaje naše talente, zna naše najdublje misli i čežnje. Već pri samoj pomisli da već netko o meni sve zna ulijeva mi povjerenje prema Onom koji upravo stiže.

Isus ga još i naziva Duhom Istine te Braniteljem, koji će nam neumorno pomagati da sve dublje shvaćamo otajstvo Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Ako ga prihvatimo kao najveći dar koji smo od Isusa dobili možemo postati gorljivi svjedoci jer upravo je zadaća duha Svetoga uputiti nas prema Isusu.

On je onaj po kojem se posvećujemo, koji nam pomaže da razumijemo i vršimo Riječ Božju. On je onaj koji daje da naš život ima smisla i otkriva nam koliko smo unikati na ovom svijetu. I ako mu se približimo, odnosno, ako ga pustimo k sebi, pokazat će nam koliko vrijedimo u Božjim očima, uvest će nas upravo u istinu koliko Bog čezne za svakim od nas. Koliko želi da Mu budemo prijatelji, koliko mu je stalo da se svaki od nas spasi. I ono najljepše, pomoći će nam da se cijelo naše biće pretvori u Riječ Božju kao najveće svjedočanstvo onog zbog čega je sam Isus živio.

Ljubeći i prepuštajući se Duhu Svetomu nije još nitko pogriješio. Jer ipak je On sam najdivniji i najbolji vodič, jer zna za što smo stvoreni i koliko možemo. Ako i samo današnji dan prepustiš Njegovu vodstvu On će te približiti Isusu, vječnosti, ljubavi, miru i svemu onom što je vječno.

Duše Istine, koji izlaziš od Oca i koji sve činiš da proslaviš Ime Isusovo, dobrodošao u moj život! Došao si kako bi i mene učinio pravom vjernicom i zapalio za Božju stvar i baš zbog toga ti predajem svoje siromašno srce koje se često osjeća nedostojno Boga, nesposobno za velike stvari.

I danas želim izaći iz sebe i vjerovati Tebi koji si bio tu dok sam bila stvarana. Povedi me u Istinu, pomozi mi da shvatim da sam već unaprijed ljubljena i da ne moram tražiti ljubav već da imam sve u Tebi. Učini me takvom osobom da moja djela svjedoče više nego što to čine moja usta, upoznaj me s tajnama Isusovog srca i s pravom svrhom mojega života koju mi jedino Ti možeš otkriti. Učini me baš onakvom kakvu me Isus želi.

 

Da biste komentirali, prijavite se.