Počinje peti ciklus Exitusa - jeste li spremni na ovaj pothvat?

Program Exitus nudi devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, tri važna stupa koja zajedno vode do slobode.
Autor: fra Bazilije-Mate Bašić/laudato.hr/D.R. Photo: exitus.hr utorak, 07. siječnja 2020. u 09:56

Bratstvo Blaženog Karla Austrijskog poziva sve odrasle muškarce da se prijave u program Exitus koji započinje 13. siječnja i traje do Uskrsa 2020. godine.

Program Exitus nudi devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, tri važna stupa koja zajedno vode do slobode.

- Ta tri stupa Exitusa su conditio sine qua non ovog programa – askeza, molitva i bratstvo. Ništa nema bez mogućnosti izricanja ne svojim prohtjevima i željama, ništa nema bez pouzdanja u Boga i vjere da je sve njegov dar, ništa nema bez pouzdanja u braću i bližnje koja za tebe mole i nose te poput samog Krista - kazao je Perica, jedan od onih koji su se okušali u Exitusu.

Organizatori pritom upozoravaju kako program nije za svakoga te se traži psihofizičko zdravlje.

- Ako želimo biti muškarci prioritet bi nam trebao biti Krist i njegovo kraljevstvo. Devedesetodnevni program Exitus, idealno je vrijeme da bi nam Krist postao prioritet, da bi s Kristom živjeli život, s njime sustvarali, po njemu ljubili, od njega postajali sve bolji za sve ljude oko nas, svoje brakove i obitelji, svoje zajednice, za Crkvu i čitavo društvo. Tih devedeset dana će i tako proći kroz život, pokušaj ih proživjeti na poseban način. Nauči se obuzdavanju sebe, ljubavi i poštovanju prema drugima, na život u redu, na uljudnost i iskrenu muževnost. Ne budi lijen i ne dopusti da ti ova općenita sklonost muškaraca lijenosti potrati život. Budi džentlmen, kavalir, vitez, odvaži se na ovo devedesetodnevno putovanje. To je put avanture i borbe između odricanja i kompromisa, između umiranja sebi i komocije, neuspjeha i trijumfa, ustrajnosti i nepostojanosti.

Također kao ideal svim polaznicima preporučuju da se oformi novo bratstvo, tj. pitati i potaknuti muškarce oko sebe da se zajednički prijave kao već oformljeno bratstvo i tako započnete program.

Više o programu može se naći na Exitus portalu, a prijaviti se možete preko poveznice ovdje

 

Da biste komentirali, prijavite se.