Ti si jedini pastir koji ne napušta svoje stado

Jedna su vrata drugačija od drugih. Na njima stoji stari pastir, mirne ruke, prodorna pogleda i izbrazdanog lica.
Autor: Laudato/M.P. Photo: pexels.com nedjelja, 07. svibnja 2017. u 09:40

Jednom u životu, shvatiš da je pred Tobom nekoliko izbora, nekoliko vrata koja vode različitim putevima, obećavaju različiti način života, različiti ugođaj svakodnevnog hoda i različita obećanja za svršetak puta. Sva vrata obećavaju sreću, sva su vrata slobodno otvorena su za prolazak, ali sva vrata ne vode u istom smjeru.

Jedna su vrata drugačija od drugih. Na njima stoji stari pastir, mirne ruke, prodorna pogleda i izbrazdanog lica. Taj pastir kao da je mnogo toga na putu prošao. Njegov stav odaje iskustvo boli, ali i čvrste opredijeljenosti za način života koji nudi. Njegov stav odaje put koji iza vrata stoji. Vrata ispred kojih stoji su teška, rukom izrađena, izbrazdana kao i pastirovo lice. Kao i pastir, vrata odaju težinu puta koji se nalazi iza njih. Vrata najobičnija, a njihov sjaj samo rijetki prepoznaju.

Jedna je karakteristika po kojoj se pastir razlikuje od drugih vratara. Ovaj pastir svakog putnika poznaje imenom. Ovaj pastir svakog znatiželjnog prolaznika prepoznaje kao starog izgubljenog prijatelja. Ovaj pastir svakog tko mu dođe, širokog osmjeha hrabri da se pođe s njime.

Gospodine, prepoznajem Te. Prepoznajem Te kao Onog kojeg sam u traganjima života toliko puta zaobišao i uputio se krivim putima. Prepoznajem te kao Onog koji bi me svaki puta čeznutljivo pratio pogledom kada bih odlazio. Prepoznajem Te kao osjećaj da sam stvoren za drugačiji put. Prepoznajem te kao čežnju u sebi koju nijedan od puteva kojih sam izabirao nije zatomio. Prepoznajem Te kao Onog koji bi me svaki puta kad bih se ranjen vraćao s krivih puteva, dočekivao da se odmorim. Prepoznajem te Gospodine kao Onog koji voli beskrajno svakog putnika koji se za Njim uputi. Prepoznajem Te Kriste, prepoznajem Tvoju muku s puta koju prolaziš s putnicima na Tvom licu. Prepoznajem Tvoju Istinu u ranjenom tijelu, kojim upućuješ na ispravnost i sigurnost puta koji nudiš, jer Ti si na njemu predvodnik i čuvar.

Ne vidim što me čeka i ne vidim što sve još mogu u životu doživjeti. Ne vidim Gospodine svoju budućnost, ne mogu predvidjeti kakva će mi iskustva donijeti. Znam jedino da kroz Njega ne želim ići sam, a Ti si jedini pastir koji ne napušta svoje stado. Ti si jedini koji je prijatelj svojim suputnicima. Ti si jedini koji obećavaš vječnu sreću.

Gospodine, odlučujem, Ti si pastir moj, i znam da ni u čemu neću oskudijevati! I da mi je i dolinom smrti proći, ne bojim se, jer Pastir je sa mnom!
 

Da biste komentirali, prijavite se.