Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog s. M. Berislava Grabovac Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor, Lužnica kod Zaprešića
"Sveti Vinko Paulski veliki apostol kršćanske ljubavi, osnovao je u Parizu u 17. stoljeću zajedno s Lujzom de Marillac, družbu Kćeri kršćanske ljubavi koja je preuzela skrb za ljude s ruba društva – za napuštenu djecu, siromahe, bolesne, stare, zatočene. Kako se njihov broj neprestano povećavao, njihova se djelatnost počela širiti i izvan granica Francuske – po Europi i svijetu. Danas je stablo Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog najbrojnija redovnička zajednica na svijetu, s mnogo svojih ogranaka, od kojih jedan zasađen i u Hrvatskoj."
Pitaj redovnicu
Družba sestara Presvetog Srca Isusova s. Dobroslava Mlakić Kuća matica "Nazaret", Rijeka
"Karizma Družbe sestara Presvetog Srca Isusova je karizma utemeljiteljice te Družbe službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić. U imenu Družbe iščitava se njezin duh i identitet. Sestre Presvetog Srca Isusova su pozvane ljubavlju Kristova Srca ljubiti Boga i bližnjega te svojim predanjem, molitvom i apostolskom djelatnošću u duhu naknade i zadovoljštine pridonositi rastu kraljevstva Božjega na zemlji i spasenju svih ljudi (usp. Konstitucije II/6). Družba sestara Presvetog Srca Isusova je aktivna apostolska redovnička zajednica karitativnog usmjerenja."
Pitaj redovnicu
Red bosonogih karmelićanki s. Marija Petra Fišter Samostan Karmel, Marija Bistrica
"Sv. Pismo veliča ljepotu Karmela gdje je prorok Ilija branio čistoću vjere Izraelove u živoga Boga. U 12. stoljeću ondje su se sklonili neki pustinjaci, kasnije su osnovali Red za provođenje kontemplativnog života pod zaštitom svete Bogorodice Marije. Redovnici su se preselili u Europu i tu nastavili život po karmelskom Pravilu prilagodivši ga tamošnjim prilikama i popustili su u strogosti koja je bila na počecima Reda. U 15. stoljeću osnivaju se i ženski karmelićanski samostani. Red je u 16. stoljeću obnovila sv. Terezija Avilska i dala novi zamah svojom molitvenom karizmom osobito obnovljenoj grani Reda.
Hrvatske karmelićanke i karmelićani pripadaju terezijanskoj grani Reda. Sv. Tereziju Avilsku smatraju obnoviteljicom i utemeljiteljicom Reda bosonogih karmelićana (OCD), kao uostalom i cijela grana Reda."
Pitaj redovnicu
Red sv. Klare s. M. Tarzicija Čičmak Samostan sv. Klare, Zagreb
"Sveta Klara Asiška je u 13. stoljeću pod vodstvom i po nadahnuću sv. Franje Asiškoga utemeljila jedan od najstarijih Redova. Red sv. Klare počiva na čvrstim temeljima Svetoga pisma, liturgije te crkvene i franjevačke predaje što klarisama jamči vjerodostojnost njihova svjedočenja u Crkvi i svijetu. Izraz tog unutarnjeg, duhovnog života, vidljivi je znak svjedočenja a riječ je o njihovom redovničkom odijelu, grbu Reda i franjevačkom znaku Tau koji je simbol povezanosti Isusa Krista i čovjeka."
Pitaj redovnicu
Ukoliko niste sigurni kome želite postaviti pitanje postavite pitanje, a neki od svećenika će vam odgovoriti.
Arhiva
Odgovara:

s. M. Tarzicija Čičmak

petak, 01. studenog 2013.

Ljubav

Hvaljen Isus i Marija! Bog je uvijek bio blizu meni, ali ja nisam dovoljno bila jaka da ga upoznam. Upoznala sam ga kada sam se razboljela i rodila treće dijete djevojčicu. Odmah poslije poroda i moja obitelj sada ide putem Božjim, ali sinovi od 20 i 17 godina se bore, jer kada izađu u grad slabi su i povodljivi. Kako da im pomognem? Hvala.

Poštovana, lijepo je što priznajete da Vam je Bog uvijek bio blizu. Mi smo oni koji se udaljujemo i okrećemo leđa. Bolest, u kojoj ste upoznali Gospodina, kako sami kažete, bila je milosni dar. Ono što ste Vi iskusili možete prenijeti drugima samo promjenom svojega života. To ponajprije djeluje na one koji Vas dobro poznaju otprije, a tek onda riječi. Vaši sinovi ne mogu shvatiti promjenu u Vama, jer su odrastali u drugačijem ozračju u kojemu ste ih prije odgajali. Možda su i zbunjeni Vašim životom koji je, pretpostavljam, sada radikalniji u vjeri i djelima iz vjere. Oni trebaju doživjeti vlastito iskustvo Boga. Kao što je Gospodin bio strpljiv s Vama, tako sada i Vi budite strpljivi s njima. I znajte da Vaša ljubav prema njima nije nipošto veća od Božje koja će i njih dotaknuti. Predajte ih Gospodinu, jer oni i pripadaju njemu, jer u pretjeranoj brizi za druge (pogotovo one koji su već odrasli i razumni) može biti dosta sebičnosti. Molite za njih i budite uvijek blizu kao majka. U brizi za njih nemojte zanemariti onaj milosni život koji je u Vama proključao. Rastite u vjeri u Boga živoga, istinitoga, koji je Život i koji je Ljubav. I mi ćemo Vas podržati svojom molitvom. Mir i Dobro!

Da biste komentirali, prijavite se.