fra Tomislav Glavnik franjevac Zagreb
"O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja,
tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.
Ti postade meni pomoć,
kličem u sjeni krila tvojih.
Duša se moja k tebi privija,
desnica me tvoja drži." Ps 63
Pitaj svećenika
don Josip Lenkić prezbiter Zadar
"Slavit ću te, Gospodine za života,
u tvoje ću ime ruke dizati." Ps 63,5
Pitaj svećenika
vlč. Krunoslav Novak prezbiter Zagreb
"Kao djeca svjetlosti hodite." Ef 5,8
Pitaj svećenika
p. Antun Volenik isusovac Zagreb
"Uzmi, Gospodine,
i primi svu moju slobodu,
moju pamet, moj razum i svu moju volju,
sve što imam i što posjedujem.
Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine,
sve vraćam; sve je tvoje,
raspolaži sa svime po svojoj volji.
Daj mi samo svoju ljubav i milost,
i to mi je dosta." DV 234
Pitaj svećenika
Ukoliko niste sigurni kome želite postaviti pitanje postavite pitanje, a neki od svećenika će vam odgovoriti.
Arhiva
Odgovara:

fra Tomislav Glavnik

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Hoće li mi Isus uslišiti moje želje koje ga čvrsto molim?

Hvaljen Isus.... Evo odlučio sam se pitati vas nešto u vezi stvari oko koje se dvoumim. Evo već neko vrijem čitam Novi zavjet, svakodnevno razgovaram s Isusom u molitvi, sve to radi vjere, ali i radu toga što sam prije koji tjedan ugledao djevojku koja mi se jako svidjela i tražim pomoć Isusa da mi pomogne da nas spoji. Stvar je vrlo lijepa jer ja nju viđam jedino nedjeljom na sv. misi i odlučio sam tražiti pomoć od Isusa kojeg sam uvijek volio i molio mu se. Na nedjelju prije dva tjedna nadahnula me propovijed kako Isus je rekao: 'Sve što tražite u molitvi dat će vam se, samo trebate imati vjere' te 'Zaista kažem vam ako ovoj gori rečete da se baci u more bit će vam, ako niti malo ne posumnjate u svom srcu'. Otkada se molim Isusu duboko, on mi je dao već neke milosti u vezi nas, međutim volio bih nekako se približiti toj djevojci, upoznati je, pa je moje pitanje da li ako se iskreno molim Isusu, idem na sv. misu i imam vjere, da li će mi Isus uslišiti moje želje koje ga čvrsto molim, što mi je činiti?

Hvala što ste me saslušali, tražim pomoć jer još sam mlad, 18 godina i molim vas da mi odgovorite, jer znam da je ova ljubav poslana od Boga :)  T.P.

 

Foto: pixabay

Dragi mladi i zaljubljeni kršćanine!

Hvala ti u prvom redu na tvome svjedočanstvu! Odgovarajući na tvoje pitanje o uslišanju tvojih molitava, mogu reći da Gospodin uslišava one molitve koje su za naše dobro. Mi, dakako možemo moliti, ali Gospodin se ''ne da'' vezati našim zahtjevima i željama. Pitanje ljubavi uvijek je vezano uz slobodnu volju ljudi. Ti imaš pravo voljeti i odabirati si simpatiju. Druga strana ima pravo prihvatiti, ali i ne prihvatiti tvoj iskaz ljubavi. Tek u uzajamnoj slobodi, te prihvaćanju i davanju rađa se zajednička ljubav. Moj savjet ti je da i dalje budeš predan u molitvi da ti u život dođe djevojka s kojom ćeš moći graditi zajednički život. Tako ćeš biti otvoren svemu lijepomu što jedna dobra veza, a možda i brak mogu donijeti. Iskreno ti želim da pronađeš ljubav života.

Iskreni ti pozdrav!

Da biste komentirali, prijavite se.