fra Tomislav Glavnik franjevac Zagreb
"O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja,
tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.
Ti postade meni pomoć,
kličem u sjeni krila tvojih.
Duša se moja k tebi privija,
desnica me tvoja drži." Ps 63
Pitaj svećenika
don Josip Lenkić prezbiter Zadar
"Slavit ću te, Gospodine za života,
u tvoje ću ime ruke dizati." Ps 63,5
Pitaj svećenika
vlč. Krunoslav Novak prezbiter Zagreb
"Kao djeca svjetlosti hodite." Ef 5,8
Pitaj svećenika
p. Antun Volenik isusovac Zagreb
"Uzmi, Gospodine,
i primi svu moju slobodu,
moju pamet, moj razum i svu moju volju,
sve što imam i što posjedujem.
Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine,
sve vraćam; sve je tvoje,
raspolaži sa svime po svojoj volji.
Daj mi samo svoju ljubav i milost,
i to mi je dosta." DV 234
Pitaj svećenika
Ukoliko niste sigurni kome želite postaviti pitanje postavite pitanje, a neki od svećenika će vam odgovoriti.
Arhiva
Odgovara:

fra Tomislav Glavnik

srijeda, 11. ožujka 2015.

Moj odnos s Bogom

Poštovani, nadam se da ce ova poruka doći do vas i da cete mi odgovorI. Imam 22 godine i moj odnos s Bogom od malena nije bio na pravom putu tražio sam sreću u krivim stvarima radio što sad ne želim i nisam bio sretan kroz djetinstvo. Kad se sada sjetim svog djetinjstva uvik sam se obraćao Bogu, al na krivi način, a Bog me je pozivao k sebi, al ja mu nisam mogao prići nisam htio tada sam upoznao jednu curu koja je od malena imala temeljni odnos s Bogom i ta cura je mene potakla da idem pravim putem da ljubim Boga. Sada želim ljubiti Boga i više nikad ne biti oni stari, ali me muči to što nemam taj temeljni odnos s Bogom osjećam kao da mi to nešto fali da mu se mogu skroz otvoriti predati...? Molim se svaki dan više puta i želim vas pitati kako da mu se obraćam? Kako da se molim ispravno? Da li je izražavanjem svojih osjećaja i želja kroz molitvu krivo obracanje Bogu? Nedavno sam prekinuo s curom i kada bi ta cura u našoj vezi rekla što je muči i rekla moje probleme u meni bi se probudila ljubav prema Bogu ja bi mu se tada poceo obraćati. Sada kad se molim više puta na dan i tražim odgovore od Boga pronađem ih u raznim stvarima i nekad kao da osjetim taj njegov odgovor pa vas želim pitati da li su ti odgovori možda moja mašta ili su od Boga??  Hvala na razumjevanju!  L.E.

Foto: alternativainformacije.com

Hvala na lijepom svjedočanstvu rasta u vjeri. Sve što si napisao doista je jedan put i traženje Boga. Nema čovjeka na zemlji koji za sebe može reći da je našao Boga. Svakim danom ga tražimo i otkrivamo: u Svetome pismu koje nam progovara, u liturgiji i sakramentima, u bližnjima. Bog nam se tako i objavljuje: u Riječi i u znakovima. Velika je milost ako ga možemo pritom prepoznati.

Dakako da su osjećaji bitni u doživljaju vjeru, ali nisu presudni i temeljni. Kad nas netko voli ili mi volimo nekoga osjećamo, prisutni su osjećaji. Isto je s vjerom i Bogom. No, na dugu stazu potrebno je nešto više. Tu nastupa stalnost duhovnog života, koja se očituje u Božjom zakonu (zapovijedima), objavljenoj riječi (Sveto pismo), ljubavi prema bližnjima.

Da bi ti život bio ispunjen, a ti miran, predlažem ti za početak iskrenu ispovijed, a nakon toga ustrajnost u molitvi i svetoj misi. Nadalje, potrudi se čitati Sveto pismo (počni s Novim zavjetom), a ako ima što nejasno piši ovdje ili pitaj kojeg svećenika ili redovnicu za pojašnjenje. Bilo bi dobro aktivnije se uključiti u svoju župnu zajednicu ili koju grupu mladih pri Crkvi. Uz potporu drugih, koji slično misle i „osjećaju“ lakše je kroz život!

Mir i dobro!

 

Da biste komentirali, prijavite se.