fra Tomislav Glavnik franjevac Zagreb
"O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja,
tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.
Ti postade meni pomoć,
kličem u sjeni krila tvojih.
Duša se moja k tebi privija,
desnica me tvoja drži." Ps 63
Pitaj svećenika
don Josip Lenkić prezbiter Zadar
"Slavit ću te, Gospodine za života,
u tvoje ću ime ruke dizati." Ps 63,5
Pitaj svećenika
vlč. Krunoslav Novak prezbiter Zagreb
"Kao djeca svjetlosti hodite." Ef 5,8
Pitaj svećenika
p. Antun Volenik isusovac Zagreb
"Uzmi, Gospodine,
i primi svu moju slobodu,
moju pamet, moj razum i svu moju volju,
sve što imam i što posjedujem.
Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine,
sve vraćam; sve je tvoje,
raspolaži sa svime po svojoj volji.
Daj mi samo svoju ljubav i milost,
i to mi je dosta." DV 234
Pitaj svećenika
Ukoliko niste sigurni kome želite postaviti pitanje postavite pitanje, a neki od svećenika će vam odgovoriti.
Arhiva
Odgovara:

fra Tomislav Glavnik

srijeda, 06. studenog 2013.

Obraćenje s islama na kršćanstvo

Poštovani, je li moguće da je mene kao muslimanku pozvao Isus Krist da povjerujem u njega kako to nalaze kršćanstvo, a ne kako to nalaže islam? Mislim to je nešto zadnje što sam mogla očekivati u svom životu. Odgojena sam u religioznoj porodici, sa saznanjem da je islam jedini pravi put. Čak sam bila udana za muslimana iz S. Arabije te sam kao takva živjela jedno vrijeme u Mekki. Uvijek sam se pitala zašto sam morala neke stvari proći, a s Kristom sve mi nekako polako dobiva smisao. Molim vas da obratite pažnju kako sam bila na samom izvoru islama, a nikakav smisao nisam našla u svemu što se događalo. Ne bih vas opterećivala sada ali događale su mi se grozne stvari. Nesto se čudno događa sa mnom, počela sam mnogo čitati o Isusu Kristu, ne mogu da se oduprem tom pozivu, nešto je jače od mene. Ne smijem se nikome obratiti niti reći što se sa mnom događa, jer jedinu nagradu koju u islamu mogu dobiti za sve ovo što Vam pišem je odbacivanje. Prijezir, mržnju pa čak i ubojstvo. Molim Vas da odvojite malo Vašeg cijenjenog vremena,potreban mi je savjet ili mišljenje. S punim povjerenjem i poštovanjem čekam vaš odgovor. Bosanka

Poštovana, zahvaljujem na pitanju i javljanju. Ako pođemo od činjenice da je vjera nezasluženi dar Božji i da ga ne možemo na silu dobiti, uzeti ili zaraditi, onda je puno lakše razmišljati o njemu. Vaše pismo je za mene, jedno životno svjedočanstvo u kojem se očituje traganje za Bogom, ali i vlastitim identitetom. Bog od samih početaka stvaranja Svijeta želi da ljudi budi sretni. Ljudsku sreću ugrožava ljudska slabost i pojava grijeha. Osloboditelj od grijeha i vječne smrti jest Isus Krist, koji je zbog naših grijeha umro na križu i tako nas oslobodio od vječne smrti. Nadalje, Isusova poruka sadržana je i u rečenici Evanđelja u kojoj stoji da On želi da svi budemo jedno, te da idemo svijetom i propovijedamo radosnu vijest spasenja krsteći se u ime Jednoga Boga.

S obzirom da ste muslimanka i da bi eventualni prijelaz na vjeru Isusa Krista mogao biti poguban za vaš život, moj je savjet da se prepustite snovima. Snovi su oduvijek bili mjesto u kojem se Bog obraćao ljudima, oni su i mjesto slobode, budući da na njih ne možemo voljno utjecati. Čak i životne planove i podhvate nazivamo snovima, jer su nešto što želimo i za čime žudimo, a nismo sigurni hoće li se ostvariti. No, s vremenom će se pokazati što su značili snovi i znakovi, koje ste vidjeli. Nadalje, ako je vjera u Isusa Krista počela davati smisao vašemu životu i vi možete postati Kristova. Postoji krštenje željom. To krštenje željom je upravo za osobe poput vas, koje bi, ako bi primile krštenje vodom mogle biti odbačene ili ubijene. Naime, tko svjesno ili nesvjesno želi biti Kristov i krstiti se, a ne može, te nije poznavao Crkvu, već je pod djelovanjem i inspiracijom milosti iskreno tražio Boga i borio se da ispuni njegovu volju, bit će spašen čak i ako nije bio kršten.

Stoga, nastavite i nadalje čitati o Isusu Kristu, a za nejasnoće i pitanja stojim vam na raspolaganju.

Uz iskreni pozdrav!

Da biste komentirali, prijavite se.