fra Tomislav Glavnik franjevac Zagreb
"O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja,
tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.
Ti postade meni pomoć,
kličem u sjeni krila tvojih.
Duša se moja k tebi privija,
desnica me tvoja drži." Ps 63
Pitaj svećenika
don Josip Lenkić prezbiter Zadar
"Slavit ću te, Gospodine za života,
u tvoje ću ime ruke dizati." Ps 63,5
Pitaj svećenika
vlč. Krunoslav Novak prezbiter Zagreb
"Kao djeca svjetlosti hodite." Ef 5,8
Pitaj svećenika
p. Antun Volenik isusovac Zagreb
"Uzmi, Gospodine,
i primi svu moju slobodu,
moju pamet, moj razum i svu moju volju,
sve što imam i što posjedujem.
Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine,
sve vraćam; sve je tvoje,
raspolaži sa svime po svojoj volji.
Daj mi samo svoju ljubav i milost,
i to mi je dosta." DV 234
Pitaj svećenika
Ukoliko niste sigurni kome želite postaviti pitanje postavite pitanje, a neki od svećenika će vam odgovoriti.
Arhiva
Odgovara:

p. Antun Volenik

ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

Zbunjena

Uvijek su mi muškarci prvi prilazili. Ovaj put, kao da ništa nije bilo razumno. Kad sam ga ugledala, kao da su me anđeli primili i preko ceste zaustavili kraj njega i ja sam samo pričala, pričala:) Nakon odlaska, kao da sam čula, osjetila glas, to će biti tvoj muž. To je bilo prije 4 godine. Mi smo u kontaktu, ali se ne vidimo jer smo dosta udaljeni .On ne pokazuje istu zainteresiranost kao ja. Stalno dobivam poticaje da molim za njega jer je on udaljen od Boga ali vrlo uspješan poslovni čovjek. Htjela bih ga pustiti iz svojih misli ali ne uspijeva. On me na neki način sve vrijeme držao podalje od grijeha, da i ne zna jer mi se nitko nije ni mogao približiti i odvesti me u grijeh. Stalno su prisutne napasti vezane uz njega, misli na njega. Jednom prilikom sam vidjela da ima veliku tetovažu na leđima i nisam uspjela vidjeti što je, ali to mi se ne sviđa. Kad sam ga jednom pitala da li vjeruje u Boga, rekao je da postoji sigurno i da vjeruje u silu koja sve vodi ali nije spomenuo Riječ Bog. Ja samo želim da je on dobro i da bude sretan. Iako bih htjela da to bude sa mnom, više nisam sigurna. Jako je škrt na riječima i ne želi baš pričati o sebi. Izuzetan je, vrhunski uspješan, direktor jedne tvrtke, inteligentan, a ja sam jedna obična, prosječna djevojka (ha ha, imam 38 ali tako se osjećam. Nisam udana, nemam djece, nije ni on, ima 34, samo da vam kažem statuse). Nije hvalisav, čini se čak ponizniji od mene, ali jako mu je važan posao i uspjeh. Ne znam da li je to neki bijeg jer o ljubavi baš i ne želi pričati pa i ne gnjavim. Daleko je na moru i nikad nije došao da bi me vidio i posjetio iako sam ga zvala. (opet ispada da žene navaljuju, prve poduzimaju nešto a s druge strane ako samo čekaš, kažu, pa poduzmi nešto, tako da sam vrlo zbunjen, ponekad, pogotovo kad mi drugi dijele savjet). Sanjam ga ponekad. Jednom, kako stoji u nekom velikom gradu, ispred velike zgrade, s dva čovjeka, nasmiješeni. Kasnije mi je rekao da ide u Njemačku, dogovoriti neki veliki posao. Ništa nije htio komentirati. Ne znam otkud meni sve to. Sve me to uznemiruje a ponekad osjećam mir pogotovo kad molim za njega jer Bog se brine za njega. Ali opet, kod te prave ljubavi dopušta kušnje,napasti,unutarnje borbe pa sve to zbunjuje. U meni postoji velika čežnja za obitelji i brakom. Ja naprosto obožavam djecu. Ali ipak, imam već dosta godina. Ali Bogu ništa nije nemoguće, zar ne?! Molim Vas za odgovor, ne mora biti objavljen ali barem putem maila. Poprilično sam sve rastegnula ali sam pobliže htjela pojasniti da bude jasnije. E da, najveća napast je ta, koja mi govori, bolje ti je da ideš u časne sestre. Ili da budem sama. Ima jedna rečenica koja me ipak smiruje. To je da nam sve čežnje i želje Bog usađuje u srce tak da mislim da ne želi da sam sama. Nisam sretna sama.

Hvala od srca!

S poštovanjem, D.Ž.

 

Foto: Josip Ninković

Poštovana, kraj vašeg pisma (malo sam ga skratio jer je predugo za ovu rubriku) oslikava dio vašeg problema. Tražite odgovor na pitanje koje zapravo niste ni postavili. Jedino pitanje, očito više uvjeravanje same sebe jest „Ali Bogu ništa nije nemoguće, zar ne?!“ Generalno je to tako no ne zaboravite da će Bog  uvijek učiniti za nas ono što mi sami ne možemo, ali (gotovo) nikad neće učiniti ono što mi možemo. Previše nas voli i cijeni da bi nas tretirao kao balavce i balavice koji mu samo dolaze i plaču da im dovode „pravu“ osobu ili sredi brak… Vaša kompletna zbunjenost pogoduje iluziji koju opisujete o tajnovitom i uspješnom biznismenu… Više je nego očito da vi od nečega bježite (to pokazuje i ovo „možda bi u časne ali ne želim biti sama“) Kad otkrijete od čega (ili koga) bježite u životu bit će puno lakše razumjeti i sebe i drugoga i svoje osjećaje a naravno i što to Bog želi i sanja za vas.

 

Da biste komentirali, prijavite se.
lucija pavlovic - 19.5.2015. 12:42:13 Prijavi abuse
HIM!
Velecasni, zamolila bih Vas za savjet.
Prije nekoliko godina dobila sam cestitke ciji je izdavac KRIJESNICA a motivi su Andjeli Edit Glavurtic.
Rado sam dijelila te cestitke za razne prilike s najboljim namjerama vjerujuci da tako sirim blagoslov, ali sam nedavno citala jedan tekst upozorenja da pripazimo kad su Andjeli u pitanju jer nisu svi u Bozijoj sluzbi.
Imena Andjela su Casiel, Meriel, Lahabiel, Jeliel, Hamaliel, Fortunata, Tezalel, Barakiel, Seheiah, Lofiel, Terathel, Poyel, Muriel, Darel, Ambrijel, Afrijel, Phanuel, Rehael, Hagijel, Talvi, Ariel.
Da nisam nesvjesno zalutala u podrucije New Agea?