Hrabro slijedila svoja uvjerenja i izgubila glavnu ulogu u mjuziklu

Mjuzikl „Romeo i Julija: voli i promijeni svijet“ po prvi put je izveden 2. listopada ove godine u Areni u Veroni, te 17. listopada u Gran Teatro di Roma. Predstavu je producirala talijanska telivizijska kuća RAI te se smatra mjuziklom godine.
Autor: Lucija Končurat/Laudato Photo: www.leggo.it ponedjeljak, 11. studenog 2013. u 09:08

Predstavu je uglazbio Giuliano Peparini i režirao Gérard Presgurvic, a do danas je prodano čak šest milijuna primjeraka DVD-a diljem svijeta, te ju je pogledalo više od dva milijuna gledatelja zahvaljujući izvođenju u 20 različitih država. Ovaj put radi se o superprodukciji Davida Zarda u kojoj sudjeluju 45 umjetnika (30 plesača), 35 tehničara, 22 produkcijska tehničara i međunarodni tim glumaca.

Za ovu novu izvedbu poznate tragedije Williama Shakespearea za ulogu Julije izabrana je bila glumica i pjevačica Maria Luce Gamboni, 18-ogodišnja djevojka koja se isticala ljepotom i izvanrednim glasom.

Maria Luce Gamboni sada završava klasičnu gimnaziju Mamiani de Pesaro te je na sedmoj godini glazbenog konzervatorija gdje svira klavir. Kada su je obavijestili da je izabrana za ulogu Julije pomislila je da je to najveća prilika koju je dosad imala, a kojom bi ispunila svoje snove i pokazala svoje talente. Potpisala je ugovor i preselila se u Rim, iako je zbog toga trebala izgubiti jednu godinu konzervatorija.

Nakon višemjesečnog rada i uvježbavanja u Rimu, jednom joj je direktor produkcije rekao da u drugom činu predstave, u sceni o bračnoj noći, ona treba biti polugola, u prozirnoj spavaćicu, stajati ispred Romea i nakon toga mu se predati. Budući da u njezinom ugovoru  takva mogućnost nije bila navedena, ona se pobunila te rekla direktoru da to neće učiniti. No, direktor je nije shvatio ozbiljno misleći da će se s vremenom Maria Luce predomisliti. Nastavili su vježbati za nastup još dva mjeseca radeći svaki dan po deset sati.   

Tjedan dana prije premijere, direktor je ponovno inzistirao na tome te odlučio da će ta scena biti obvezan dio predstave i time jasno izrekao da ako ne pristane, neće moći uopće sudjelovati u mjuziklu. Maria Luce odlučno je rekla da tu scenu neće izvesti te je isključena iz daljnje produkcije.

Vratila se kući i napisala pismo kolegama objasnivši im razlog svog odustanja od uloge.

„Osjetila sam se kao objekt u rukama nekog tko je htio iskoristiti mene i moju ženstvenost za svoju vlastiti probitak. Možda nisam uspjela u ovom što sam htjela, ali uspjela sam pred samom sobom jer sam očuvala svoju čednost i dosljednost i dala tim vrlinama prioritet pred novcem, pa i pred vlastitim snovima“, napisala je mlada Maria Luce. Osim toga, mlada glumica i pjevačica iskoristila je priliku i preporučila svima da se ne dvoume u svojim životnim obavezama, da vrijedi prekinuti s poslovima i odnosima koji nisu dobri za nas, iako ponekad izgledaju kao najbolja prilika.

Promotorica mjuzikla Giulia Riccardi objasnila je medijima da im je svima žao odlazak mlade pjevačice.

„Ima prekrasan glas i izvanrednu osobnost, poštujemo njezinu odluku. Upravo je izgubila priliku kojom bi mogla postići vrlu dobro poziciju u ovom svijetu, no možda je tom odlukom pokazala više hrabrosti od one potrebne za pokazati se polugola pred svima“, rekla je Giulia.

Čednost koju je Maria Luce pokazala nije samo nešto prirodno kojom svaka osoba štiti svoju intimnost, već je to rezultat vjere i uvjerenja.  

„Vjernica sam i zbog toga jako poštujem tjelo svake žene, žao mi je kako ga iskorištavaju u današnjem društvu. S mnogim ženama se manipulira te ih se uvjerava da je to jedini put do uspjeha, ali ja ne mogu podnijeti da je to tako i čvrsto se tome protivim“, istaknula je Maria Luce.
Napomenula je ida ne namjerava nikome suditi zbog njegova ponašanja niti želi davati lekcije iz života, ali vjeruje i želi svojim životom dati svjedočanstvoo dosljednosti.

„Imam svoje ideale i kako bih ih živjela postoje granice. Želim poštivati te granice“, naglasila je Maria Luce koja ne žali zbog svoje odluke.

„Možda nikad više neću imati takvu profesionalnu priliku, no nisam mogla drugačije postupiti“.

Kada se vratila u Pesaro nakon što je dala otkaz, susrela se sa svojim roditeljima koji su bili vrlo ponosni na nju.

„Tu sam večer puno plakala, plakala od radosti jer mislim da sam učinila ono što sam bila dužna učiniti“, zaključila je Maria Luce.  

Izvor: religionenlibertad

Da biste komentirali, prijavite se.