Ponovni susret kćeri i majke koja je izabrala život

Najbolji božićni dar za Jackie White nije došao zamotan u ukrasni papir i vrpcu. Nije se radilo o novom automobilu ili nekoj tehničkoj novotariji - dar je bila njezina prava majka. Nakon dugotrajnog istraživanja, Jackie je pronašla svoju biološku majku, Bette Fanning koja ju je dala na posvajanje odmah po rođenju 1965. godine.
ponedjeljak, 04. veljače 2013. u 00:00

Najbolji božićni dar za Jackie White nije došao zamotan u ukrasni papir i vrpcu. Nije se radilo o novom automobilu ili nekoj tehničkoj novotariji - dar je bila njezina prava majka.

Nakon dugotrajnog istraživanja, Jackie je pronašla svoju biološku majku, Bette Fanning koja ju je dala na posvajanje odmah po rođenju 1965. godine.

„Bila sam samohrana majka. Rastala sam se od prvog muža s kojima sam imala tri sina. Jednostavno sam osjećala da se ne mogu o njoj dovoljno dobro brinuti“, objasnila je Bette svoju odluku da dijete da na posvojenje.

„U to vrijeme, moj brat je sa suprugom živio na Floridi i tako sam sa svojom djecom došla k njima i rodila Jackie. Nisam je nikad vidjela, znala sam samo da sam rodila djevojčicu. Liječnik je pronašao odvjetnika koji se bavio posvojenjima.”

Jackie je odrasla u Mississippiju, a posvojitelji su joj sve ispričali kad je imala osam godina. No, i njezini posvojeni roditelji su se rastali. Ostala je živjeti s ocem i njegovom drugom ženom.

U potragu za biološkom majkom Jackie je krenula kad je bila trudna s prvim sinom, s 19 godina.

I Bette je razmišljala o tome da krene u potragu za kćeri. „No, onda sam pomislila kako me vjerojatno neće prihvatiti i nisam se željela osjetiti odbačenom. No, Jackie je bila hrabrija i pronašla me.“

Jackiena potraga trajala je 26 godina, a za to vrijeme postala je majka dva dječaka i jedne djevojčice. „Potraga je bila jako teška, stalno sam nailazila na prepreke. Nisam imala službeni dokument o posvojenju, ime ni pravu adresu, jer kad ste posvojeni, rodni list vam se potpuno mijenja.“

Kad je konačno pronašla majku, prvo ju je nazvala. Pitala ju je je li rodila kćer u prosincu 1965., a ona je na to odgovorila – „jesi li ti moja kći?“.

„Te smo noći razgovarale tri sata, ispitivala sam je koliko je visoka, kakve su joj boje oči, kosa i sve sam uspoređivala, a onda sam rekla da je želim upoznati i ona je pristala“, prepričava Jackie.

I tako su se majka i kći prvi put vidjele prošlog ljeta, a Jackie nije dobila samo majku, već i tri brata.

Jackie kaže da nikada nije bila ogorčena što ju je majka dala na posvajanje. „Uvijek postoji pitanje – zašto. Moji posvojitelji pričali su mi priče, ali nijedna nije bila istinita. Nisam osjećala gorčinu, jer kao majka osjećam da kada dijete daješ na posvojenje to moraju biti neke izvanredne okolnosti.”
Bette se jako ponosi svojom Jackie i kaže da imaju puno sličnosti.

„Nema riječi kojima bih ovo opisala. Kao da vrijeme nikad nije postojalo i da se poznajemo cijeli život“, zaključila je Jackie.

Izvor: CNA

Da biste komentirali, prijavite se.