Slavne sedmorke slave 16. rođendan

„Sve je u Božjim rukama“, riječi su kojima su roditelji Bobbi i Kenny McCaughey, doznavši da će postati roditelji čak sedam beba, odbili selektivni pobačaj. Liječnici su bili zabrinuti hoće li bebe uopće preživjeti dojenačku dob, a danas ovi sedmorci slave 16. rođendan i razmišljaju o vozačkim dozvolama, koledžu i karijerama.
Autor: Laudato/Daily Mail Photo: www.dailymail.co.uk utorak, 19. studenog 2013. u 14:24

Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan i Joel bili su prve sedmorke u svijetu koje su preživjele dojenačku dob.

„Godine su tako brzo proletjele. Nikad neću zaboraviti dan kad smo doznali koliko ih je. Nismo baš skočili od veselja jer je postojalo mnogo bojazni. No,iako se to mnogima može činit čudno, Bog je odredio ishod“, kaže njihova majka Bobbi u kući u Iowi.

Vijest da će McCaugheyjevi dobiti sedmorke, obišla je svijet, a mediji su pratili tijek trudnoće i razvoj beba.

Bebe su rođene devet tjedana ranije 1997. godine, na radost starije sestre Mikayla Marie, a novinari su preplavili njihovu malu kuću.

Obitelj je nazvao i sam predsjednik Bill Clinton kako bi im čestitao, Oprah ih je ugostila u svojoj emisiji, a brojne tvrtke i pojedinci poslali su pomoć sada zaista velikoj obitelji.

Među donacijama bila je i kuća, kombi, godišnja zaliha jela, pelene za prve dvije godine i školarine za bilo koje sveučilište u Iowi.

U prvim mjesecima života, sedmorke su pili 42 bočice mlijeka na dan i promijenile 52 pelene.

No, s vremenom medijsko zanimanje je splasnulo, a i donacije, pa je obitelj sama zasukala rukave i podijelila među sobom brojne kućanske poslove.

Obitelj i dalje živi u darovanoj kući te vozi isti kombi.

I dok se četvorica mladića i tri djevojke vesele 16. rođendanu i vozačkoj dozvoli, otac koji radi u tvornici poručuje im da će moći voziti tek kad se zaposle. No, tinejdžerskih izazova je mnogo.

„Najveći problem je hvatati korak s novitetima, trendovima. Primjerice, troje ih ima mobitele, a dvoje iPadove“, jada se otac.

Tu je i plaćanje zdravstvenih usluga, osobito za Alexis i Nathana, koji imaju cerebralnu paralizu. Oboje su operirani i uglavnom su dobro.

Svi pohađaju srednju školu te su uključeni u brojne aktivnosti, a sviraju i u bendu.

„Lijepo je vidjeti da se sav trud oko njih isplatio“, ponosna je majka Bobbi.

Mladi imaju razne planove za budućnost: Brandon se želi prijaviti u vojsku, Kenny se želi baviti građevinom, Nathan znanošću, Joel kompjutorima, Kelsey kozmetikom, a Alexis i Natalie podučavanjem.

„No, bez obzira na budućnost, znamo da nikad nismo sami“, zaključuje Kenny Jr.

Da biste komentirali, prijavite se.