Želite li znati više

Sveta Margareta Škotska

Istina, gotovo cijeli život provela je u izbjeglištvu, no kako je bila kraljevska kći, nije ni to bilo tako strašno poput današnjih izbjegličkih priča...
16. studenog 2018.

Sveti Albert Veliki

Univerzalni genij svojega doba, učitelj Tome Akvinskoga.
15. studenog 2018.

Sveti Stanislav Kostka

Današnji sveti zaštitnik, Stanisław Kostka, isusovački novak, rodio se 28. listopada 1550. u poljskom selu Rostkowu nedaleko Przasnysza (Mazovjecko vojvodstvo) kao senatorski sin u krilu bogate, moćne i ponosne plemićke obitelji.
13. studenog 2018.

Sv. Jozafat, biskup i mučenik

U vatikanskoj bazilici Sv. Petra podno jednog oltara nalazi se grob mučenika kršćanskog jedinstva sv. Jozafata. Ondje se rado okupljaju hodočasnici istočnoga obreda, koji su sjedinjeni s Rimom, osobito Ukrajinci. No i ostali Slaveni katolici gaje veliko poštovanje i pobožnost prema sv. Jozafatu koji je odličan predstavnik svetosti medu Slavenima.
12. studenog 2018.

Sveti Martin Tourški, biskup

Hagiografi smatraju svetoga Martina jednim od najvećih biskupa svih vremena. On je i prvi svetac koji nije bio mučenik, a ipak ima svoj liturgijski blagdan. On je jedan od onih ljudi o kojem su govorili čitavi naraštaji.
11. studenog 2018.

Obljetnica posvete Lateranske bazilike

Obljetnica posvete bazilike koju je izgradio u Lateranu car Konstantin na današnji dan slavi se od XII. stoljeća.
09. studenog 2018.

Blaženi Gracija Kotorski

U malome selu Mulo, u Boki Kotorskoj, rođeno je dijete, kome na krštenju nadjenuše ime Gracija (milost), kao da htjedoše tim imenom označiti cijeli kasniji život ribara i mornara, redovnika i sveca.
08. studenog 2018.

Sveti Engelbert

Danas je spomendan svetog Engelberta, svećenika plemićkog porijekla koji je štitio sirotinju i zbog toga podnio mučeništvo.
07. studenog 2018.

Sveti Leonard, pustinjak

Sv. Leonard je iskupio naročito veliko poštovanje i slavu za vrijeme križarskih vojna, kad je po njegovu zagovoru bio oslobođen iz sužanjstva slavni križar Boemund od Antiohije. On je upao u ropstvo muslimanima godine 1100., a iz njega je oslobođen po svečevu zagovoru dvije godine kasnije.
06. studenog 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 784)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|