Želite li znati više

Sveta Benedetta Cambiagio Frassinello

Današnja sveta zaštitnica je Benedetta Cambiagio Frassinello, talijanska misionarka, osnivačica kongregacije Sestara benediktinki od Providnosti.
21. ožujka 2018.

Sveti Ivan Nepomuk, češki mučenik koji je bačen s mosta

Svetog Ivana Nepomuka smatraju zaštitnikom ispovjednika, zaštitnikom dobroga glasa. Kao takav naročito se štovao u Družbi Isusovoj u XVIII. stoljeću, jer je Družba tada bila jako mnogo klevetana.
20. ožujka 2018.

Sveti Josip - zaštitnik Crkve i domovine Hrvatske

Blagdan svetog Josipa, Djevičina zaručnika, Isusova poočima i zaštitnika Katoličke crkve slavi se 19. ožujka. Poštuje ga se kao brižnog čuvara, skrbnika i oca najsvetije obitelji čiju veličinu otkrivaju sveti Oci i kasnije teolozi i duhovni pisci. Koliko je sveti Josip blizak vjernicima, svjedoči i to da je samo karmelski red krajem 18. stoljeća imao više od 150 crkvi posvećenih sv. Josipu.
19. ožujka 2018.

Sveti Patrik

Sveti Patrik zaštitnik je država Irske i Nigerije.
17. ožujka 2018.

Sveti Heribert

Sveti Heribert, nadbiskup Kölna i kancelar cara Otona III, rođen je oko 970. u Wormsu (Rheinland-Pfalz), kao sin grofa Huga i njegove supruge Thietswindis.
16. ožujka 2018.

Sveta Matilda kraljica

Sveta Matilda se rodila 100 godina nakon pokrštenja njezinih pređa. Bilo je to oko godine 895. u Engeru u Saskoj.
14. ožujka 2018.

Sveta Matilda

Duhovnost sv. Matilde stapa u sebi razne elemente: one što proizlaze iz benediktinskoga redovničkog pravila, dominikanske, jer su im dominikanci bili duhovni vođe, te druge do kojih je došla čitajući spise sv. Bernarda i nekih franjevačkih duhovnih pisaca.
19. studenog 2017.

Sveta Eufrazija iz Carigrada

Današnja zaštitnica je sveta Eufrazija (Eupraxia) iz Carigrada, egipatska redovnica i čudotvorka.
13. ožujka 2018.

'Kardinal ljubavi i dobrote' - 16. obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića

Kardinal Franjo Kuharić, sedamdeset i šesti biskup, odnosno nadbiskup Zagrebačke biskupije bio je blag i strpljiv čovjek, jedan od najpopularnijih crkvenih velikodostojnika, kojem se pljeskalo i u crkvi i izvan nje.
11. ožujka 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 703)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|