Bojiš se ići na ispovijed? Ova te molitva može ohrabriti

Zamolite Boga da unese svjetlost u našu dušu kako bi vas potakla na sakrament njegove milosti.
Autor: aleteia.org/laudato.hr/D.R. Photo: aleteia.org četvrtak, 12. prosinca 2019. u 21:03

Nije uvijek lako ići na sakrament svete ispovijedi. Često nas neugodnost ili sram zbog naših grijeha sprječava da odemo do svećenika i potražimo Božju milost. Međutim, ispovijed je dobar lijek za dušu i može pomoći u skidanju mnogih tereta koje nosimo, dajući nam novi život.

Jedan od načina da se pripremite za sakrament svete ispovijedi jest da zamolite Boga za snagu, hrabrost i prosvjetljenje. Ponekad ne idemo na ispovijed jer se ne možemo sjetiti ni jednog grijeha. Međutim, u stvarnosti griješimo svakodnevno, ali nismo uvijek dovoljno dobri promatrači pa ne prepoznamo svoje brojne nedostatke.

Ova sljedeća molitva sve naše potrebe stavlja pred Boga i može nam poslužiti kao dobra priprema za ispovijed.

'O milostivi Bože, prosvijetli me, jer znaš sve moje putove i motriš sve moje korake. Dođi, istinito Svjetlo, i rasprši tamu moga srca da vidim što to u meni žalosti tebe i daj da se skrušena srca mogu pokajati za sve svoje grijehe, ispravno ih ispovjediti i ispraviti svoj život. Pošalji svoje svjetlo u moju dušu i pokaži mi sve one grijehe koje bih danas trebao ispovjediti.

Pomozi mi svojom milošću, daj mi hrabrosti i snage da ih mogu izreći pred svećenikom, potpuno, ponizno i ​​srdačno, i tako steći savršeno oproštenje svih mojih grijeha po tvojoj beskrajnoj dobroti. Amen.

 

Da biste komentirali, prijavite se.