Ovih pet milosti primaju obitelji koje zajedno mole krunicu

Kao kršćani znamo koju snagu ima molitva. Ona prvotno mijenja naša srca, daje nam snagu da ljubimo druge, opraštamo im i da sami budemo bolje osobe.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: flickr.com utorak, 11. veljače 2020. u 11:10
Podizati obitelj jest zahtjevna i odgovorna zadaća roditelja. Bilo da obitelj ima jedno, troje, desetero ili pak nemaju djece, zajednički život pun je izazova. Potrebno je puno ljubavi, strpljenja i žrtve kako bi se bračna zajednica sačuvala.

Kao kršćani znamo koju snagu ima molitva. Ona prvotno mijenja naša srca, daje nam snagu da ljubimo druge, opraštamo im i da sami budemo bolje osobe. Zajednička molitva ima dodatnu dimenziju koju je Crkva od početka prepoznavala i preporučivala. Osim molitve preko euharistijskog slavlja, koje se događa unutar zajednice, Crkva preporuča da molitva bude i u središtu obitelji koja je, po riječima svetog pape Ivana Pavla II. 'Crkva u malome'. 

U obitelji najčešće možemo vidjeti zajedničku molitvu pred jelo, a kada obitelj odluči odvojiti vrijeme u danu za dužu molitvu, tada to obično bude krunica. Ovih pet milosti primaju obitelji koje mole krunicu zajedno.

1. "Onaj tko svakodnevno moli krunicu nikad neće postati krivovjeran" - sv. Ljudevit Montfortski
2. "Obitelj koja moli zajedno ostaje zajedno" - p. Patrick Peyton
3. "Krunica je moćno oruđe za progon demona i zaštitu od grijeha" - bl. Pio IX.
4. "Kad ljudi vole i mole krunicu, otkrivaju kako ih krunica mijenja na dobro" - sv. Antun Marija Claret.
5. "Ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu" - sv. Pio X.


Da biste komentirali, prijavite se.