Sveta Magdalena od Canosse

Tražila je Božju volju. Tada je shvatila da siromašni i nemoćni nju zazivaju da im pomogne te se okrenula njima.
Autor: sveci.net/Laudato/M.S. Photo: YouTube srijeda, 10. travnja 2019. u 07:17
Sveta Magdalena od Canosse rođena je 1. ožujka  1774. u plemićkoj talijanskoj obitelji. Kada je imala samo sedam godina, njezina majka je odlučila napustiti obitelj kako bi se ponovno udala. Nakon majčinog odlaska, ujak koji se brinuo o djeci, doveo je guvernantu koja Magdalenu nije voljela. Provela je osam godina u Magdaleninoj kući, pri čemu je njezino loše ponašanje prema djevojčici svakodnevno dolazilo do izražaja. Kada je napokon otišla, Magdalena se jako razboljela i toliko zdravstveno oslabila da je skoro i umrla.

U dobi kada je imala 17. godina sve su se njezine sestre već udale ili su se namjeravale udati za razne plemiće iz Verone. Međutim, Magdalenu nije privlačio takav život. U molitvi je tražila Božju volju. Tada je shvatila da siromašni i nemoćni nju zazivaju da im pomogne te se okrenula njima. Pomagala im je boriti se i učiti te je nastojala ukazivati im na Boga koji ih voli, naročito njih, svoju siromašnu djecu.

Godine 1808. napokon se potpuno posvetila Bogu i osnovala Instituciju Kćeri milosrđa. Nakon prve kuće, otvoreno je još mnogo njih i to diljem svijeta.

Preminula je 10 travnja  1835.

Blaženom je proglašena 1941., a svetom ju je 2. listopada 1988 proglasio papa Ivan Pavao II. u Vatikanu.

Da biste komentirali, prijavite se.