bl. Alojzije Stepinac

Papa sv. Ivan Pavao II. proglasio Alojzija Stepinca blaženim -1998.

Na današnji dan, 3. listopada 1998. godine, papa sv. Ivan Pavao II u Mariji Bistrici, proglasio je blaženim zagrebačkog kardinala, slugu Božjega, Alojzija Stepinca.
03. listopada 2015.

Blaženi Stepinac između dviju totalitarnih ideologija

Donosimo propovijed koju je o. Franjo Podgorelec izrekao u remetskom svetištu o Spomendanu bl. Alojzija Stepinca.
11. veljače 2015.

Bl. Alojzije Stepinac - dragocjeni biser Crkve u Hrvata

Njegov krepostan život i mučeničku smrt Božji je narod prepoznao i častio već za života, a osobito nakon smrti, unatoč komunističkim zabranama i progonima. Blaženim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici 3. listopada 1998. godine.
11. veljače 2017.

Duhovna oporuka bl.Alojzija Stepinca

Jedno od vrlo lijepih i korisnih duhovnih štiva svakako je oporuka našeg blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Napisana je 28.svibnja 1957.godine, gotovo tri godine prije smrti. Kardinal se pobrinuo da oporuka bude na vrijeme poslana u Rim. Aktualna je i danas, kao da je upravo za nas i današnje vrijeme pisana.
08. svibnja 2017.

'Križ je za nas najveća snaga!'

„Zagledani u Alojzija Stepinca koji je, oplemenjen mukom Isusovom, hrabro proživljavao kalvarijske dane Katoličke crkve u hrvatskom narodu sredinom 20. stoljeća, nadam se da će svaki vjernik naći nadahnuće za optimizam utemeljen na Božjoj pobjedi. Jer Blaženik je uvijek bio svjestan kako sve prolazi, a Bog ostaje“, piše dr. Juraj Batelja i sabire nadahnjujuće Alojzijeve misli.
11. veljače 2017.

Zdravo Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske

Molitva kojom je blaženi kardinal Alojzije Stepinac 7.VII 1940. u Mariji Bistrici posvetio hrvatski narod Presvetoj Djevici
05. siječnja 2015.

Molitva u čast blaženog Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika

Gospodine, Bože naš, Ti si blaženom Alojziju Stepincu dao milost čvrsto vjerovati u Isusa Krista i spremnost trpjeti za njega. sve do mučeničke smrti. Pomozi nam slijediti njegovo primjer i njegov nauk da bismo ljubili Krista kako ga je on ljubio i služili Crkvi kako joj je on služio sve do darivanja vlastitog života za nju.
05. siječnja 2015.