Gibanica s porilukom

Danas smo za vas pripremili ukusnu gibanicu s porilukom! Dobar tek!
Autor: Gastro.hr Photo: Gastro.hr petak, 14. studenog 2014. u 08:08
Sastojci (za 6 osoba):
½ kora za pitu
2 poriluka
1 čaša čvrstog jogurta
1 dl mlijeka
½ kg svježeg sira
3 jaja
4 dl mineralne vode
ulje
sol
mljeveni crni papar
 
 Priprema:
1. Priluk narežite na sitne kolutiće i popržite ga na zagrijanom ulju. Kada poriluk omekša popaprite ga i posolite.
 
2. Izmiješajte bjelanjke s malo soli, sve dok ne postanu pjenasta. Miješajte žumanjke i dodajte mineralnu vodu, jogurt i sir.
 
3. Sve sastojke sjedinite, dodajte bjelanjke i malo ulja. Na kraju dodajte poriluk i miješajte dok se smjesa ne izjednači
 
4. Uljem premažite lim za pečenje. Stavite dvije kore, ali tako da krajevi kora vire izvan posude. Svaku preostalu koru zgužvajte i uvaljajte u pripremljeni nadjev.
 
5. Nadjev za kore stavite u lim za pečenje, prekrijte jednom korom tako da krajeve umetnete pod gibanicu.
 
7. Premažite uljem i pecite na 200 C pola sata.
 
Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.