Jednostavan quiche s lukom

Lagana priprema pite koja otkriva sve čari pečenog luka!
Autor: gastro.hr Photo: gastro.hr četvrtak, 09. listopada 2014. u 15:47

Sastojci (za 4 osobe):
250 g brašna
125 g maslaca
šalica vode
sol

Nadjev:
750 g luka
100 g maslaca
2 jaja
70 g naribanog sira
 
Priprema:
1. Od brašna, maslaca, soli i vode zamijesite tijesto pa njime obložite dno i rubove okruglog kalupa za pečenje.
 
2. Narežite luk na tanke kolutiće i popržite na maslacu.
 
3. Maknite ga s vatre, kad se malo ohladi umiješajte razmućena jaja i sir, te smjesom prelijte tijesto u kalupu.
 
4. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, pecite 40 minuta na 180 stupnjeva, dok se sir i jaja ne zapeku.

Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.