Krumpir sa začinskim biljem

Isprobajte naš današnji prijedlog!
Autor: Laudato/gastro.hr Photo: gastro.hr četvrtak, 16. listopada 2014. u 18:17

Sastojci (za 4 osobe):
500 g krumpira
1 glavica luka
1 struk poriluka
40 g maslaca
30 g brašna
sok od ½ limuna
½ čaše mlijeka
1 vezica peršina i vlasca
po jedan stručak kopra, majčine dušice i estragona
sol
papar
 
Priprema:
1. Krumpire narežite na ploške, luk na kockice, poriluk na kolutiće.
 
2. Ugrijte maslac, dodajte luk i poriluk i pirjajte desetak minuta. Pospite brašnom i zalijte vrućom juhom od povrća.
 
3. Posolite, popaprite, zakiselite limunovim sokom, umiješajte mlijeko pa kratko prokuhajte.
 
4. Dvije trećine nasjeckanog bilja stavite u umak od luka i poriluka, dodajte ploške krumpira i kuhajte na umjerenoj vatri dok krumpir ne omekša.

5. Gotov krumpir pospite preostalim začinskim biljem, a ako želite kratko ga zapecite u pećnici. Poslužite sa zelenom salatom.
 
Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.