Pečeni krumpir sa sezamom

Jednostavan način za pripremu krumpira!
Autor: Coolinarika.hr/Laudato/M.I. Photo: coolinarika petak, 28. kolovoza 2015. u 10:05

Sastojci:

1 kg krumpira
1 žlica vegete
žličica mljevene crvene slatke paprike
5 žlica maslinovog ulja
70 g sezama
70 g maslaca

Priprema:

1. Krumpir ogulite, operite i prerežite na pola. Posipajte ga vegetom i dobro promiješajte.

2. U posudici pomiješajte maslinovo ulje i crvenu papriku. Prelijte preko krumpira i opet dobro
promiješajte. Posipajte sezamom i ponovno sve promiješajte i stavite u lim za pečenje.
Poravnajte krumpire i po njima rasporedite maslac izrezan na tanke listiće.

3. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 190 C i pecite oko 40 minuta, ovisno o veličini
krumpira.

4. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Dobar tek!


 

Da biste komentirali, prijavite se.