Pita s tikvicama i rajčicama

Lagano i ukusno jelo. Isprobajte naš današnji prijedlog!
Autor: Gastro.hr Photo: Gastro.hr četvrtak, 17. srpnja 2014. u 17:44
Sastojci (za 4-6 osoba)

Za tijesto:
1 dl hladne vode
250 g brašna
2 sušene rajčice, sitno nasjeckane
prstohvat soli
170 g maslaca

Za nadjev:
1 srednja tikvica
12 cherry rajčica
vezica svježeg bosiljka
100 g mozzarelle
 
 Priprema:

 1. Pomiješajte brašno sa soli i sitno nasjeckanim sušenim rajčicama. Vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu ljepljivu smjesu. Smjesu zamotajte u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite kako bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 minuta u hladnjaku.

2. Tikvicu narežite na tanke uzdužne trake, a cherry rajčice na polovice. Mozzarellu izrežite na komadiće.

3. Između dva papira za pečenje razvaljajte tijesto, pažljivo maknite gornji papir. Na tijesto stavite cherry rajčice, a između njih stavite tikvice narezane na tanke trake. Posipajte polovicom količine mozzarelle, ostavite oko 2,5 cm prazno tijesto do ruba. Rubove tijesta podignite i preklopite prema unutra.
 
4. Pitu pecite na 180 C oko 30 minuta.
 
5. Kad je pita gotova posipajte je ostatkom mozzarelle i listovima svježeg bosiljka.

Dobar tek!
 
Da biste komentirali, prijavite se.