Sastojci:
1 žličica repičinog ulja
4 šampinjona
2 tanko narezana češnja češnjaka
160 g špinata
1 tanko narezani luk
40 g gorgonzole
4 grubo nasjeckane polovice oraha
Tijesto:
125 g brašna od cjelovitog zrna
½ žličice praška za pecivo
3 žlice jogurta
3 žlice vode
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 C. Lim obložite papirom za pečenje.
2. Na ulju pirjajte gljive i češnjak sve dok gljive ne omekšaju. Dodajte špinat i luk i promiješajte.
Ugasite vatru.
3. Pomiješajte sve sastojke za tijesto i ostavite da malo odstoji. Zatim ga razvaljajte i pospite
mješavinom špinata i gljiva. Na to posložite komadiće sira i oraha.
4. Pizzu pecite oko 15 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatno žutu boju.