Popečci od tikvica s jogurtom

Tikvice s mirisnim začinima i osvježavajući umak od jogurta! Isprobajte!
Autor: gastro.hr/Laudato/M.I. Photo: gastro.hr petak, 21. kolovoza 2015. u 08:13

Sastojci:

2 tikvice
1 mladi krumpir
pola crvenog luka
2 žličice soli
2 jaja
1 režanj češnjaka
pola žličice mljevenog kumina
3 žlice peršinovog lista
2 žlice mente
papar
pola šalice pšeničnog bijelog brašna
pola žličice praška za pecivo
pola šalice biljnog ulja
maslinovo ulje
 
Umak od jogurta:
pola šalice jogurta 3,2% masti
2 žlice mente
2 žlice limunovog soka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica meda
1 režanj češnjaka
sol
papar
 
Priprema:

1. Za pripremu umaka pomiješajte jogurt, sjeckanu mentu, limunov sok, ulje, med i sitno sjeckani češnjak. Začinite sa soli i paprom i stavite u hladnjak do posluživanja.

2. Naribajte tikvice, krumpir i luk. Smjesu stavite u cjedilo i pospite sa 2 žlice soli. Ostavite 20min da povrće pusti vodu.

3. Pomiješajte jaja sa sitno sjeckanim češnjakom, kuminom, 3 žlice sitno sjeckanog peršina i 2  žlice sitno sjeckane mente. Posolite i popaprite.

4. Uzmite polovicu smjese s tikvicama i umotajte u papirnati ručnik, istisnite višak tekućine.
Povrće dodajte smjesi s jajima, pa ponovite postupak sa ostatkom povrća. Kada ste dodali povrće pospite brašnom i praškom za pecivo te pažljivo promiješajte.

5. Zagrijte biljno ulje u većoj tavi. Uzmite žlicu smjese, spljoštite pomoću žlice i pržite u ulju dok ne postane zlatno smeđe boje, oko 3 minute sa svake strane.

6. Popečke posolite i poslužite uz ohlađeni jogurt umak u koji ste prije posluživanja stavili maslinovo ulje.

Dobar tek!




 

Da biste komentirali, prijavite se.