Tjestenina s češnjakom i peršinom

Isprobajte i dobar tek!
Autor: coolinarika.com/Laudato/M.I. Photo: coolinarika.com četvrtak, 09. srpnja 2015. u 20:57

Sastojci:

 25 dkg tjestenine
 4-5 žlica ulja
 1 čili papričica
 3-4 češnja češnjaka
 2 žlice sjeckanog peršina
 sol
 papar
 po želji sir ribanac
 
 
 Priprema:
 
 1. Češnjak, peršin i čili papričicu narezati, a tjesteninu skuhati u slanoj vodi. Ocijediti i sačuvati
     jednu šalicu vode u kojoj se kuhala.
 
 2. Na vruće ulje staviti češnjak i odmah dodati sitno narezanu čili papričicu bez sjemenki i
     lagano promiješati. Kada češnjak zamiriši dodajte nasjeckani peršin i zalijte vodom u kojoj
     se kuhala tjestenina. Posoliti, popapriti i promiješati, te samo krako prokuhati 1-2 minute.
 
 3. U umak odmah staviti kuhanu tjesteninu i sve lagano promiješati.
 
 4. Pospite sirom ribancem i poslužite.

 

Da biste komentirali, prijavite se.