Tjestenina u umaku od sira s tikvicama i orasima

Isprobajte! Dobar tek!
Autor: kuhaj.hr/Laudato/M.I. Photo: kuhaj.hr petak, 12. veljače 2016. u 09:32

Sastojci:

 2 tikvice
 200 g gorgonzole
 1 glavica luka
 2 žlice rastopljenog maslaca
 400 ml vrhnja za kuhanje
 500 g tjestenine
 3 žlice oraha
 2 žlice šećera
 
 
 Priprema:

 1. Tikvice narežite na tanke trake pa ih stavite na stranu. Gorgonzolu smrvite ili narežite na 
     kockice.
 
 2. Luk ogulite i sitno nasjeckajte pa popržite na žlici maslaca. Smanjite vatru, dodajte sir i
     vrhnje pa miješajte dok se sir ne otopi i umak zgusne.
 
 3. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu. U međuvremenu na jednoj žlici maslaca kratko popržite
     tikvice.
 
 4. Skuhanu tjesteninu (zajedno sa dvije žlice vode u kojoj se kuhala) stavite u lonac s umakom    od sira i pomiješajte.
 
 5. Servirajte na tanjur zajedno s tikvicama i na kraju pospite karmeliranim orasima koje ste
     pripremili tako da ste u tavi bez miješanja otopili šećer i u njega dodali orahe.
 
 
Dobar tek!

 

Da biste komentirali, prijavite se.