Bonofest 2014.

"Vjera u Krista nije samo jedan korak već doživotan hod s njime. Lijepo je biti Isusov učenik kad znaš da te Isus voli. Stoga hodaj hrabrije, jer ti si čovjek dostojan mjesta kraj njega!", poručio je sudionicima u ime organizatora fra Ivica Jagodić.
Autor: IKA/Laudato Photo: IKA nedjelja, 20. travnja 2014. u 13:24
Foto

Deveti po redu festival duhovne glazbe Bonofest održan je 9. i 10. svibnja u Franjevačkom samostanu u Vukovaru pod geslom "Hodaj hrabrije".U završnom dijelu festivala predstavljeno je 15 novih duhovnih skladbi, a izvođači su bili: Adrijana Baković, Alan Hržica, Zvonimir Kalić, Dajana Blažević, Apostoli mira, Zbor Izvor, VIS Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Željka Marinović, Petra Antolić, Martin Šaban, Goran Bošković, Djordjija Palić, Emanuel, Ivana i Marija Husar. Izvođače je uživo pratio Bonofest bend, vokalna pratnja bili su članovi VIS-a Emanuel, a kroz program je vodio Branko Uvodić.

 

U spomen na sada već pokojnog Vinka Cocu, koji je u više navrata bio aktivni sudionik tog festivala, njegovu pjesmu "Vjeruj" otpjevali su Max Hozic, Aleksandar Homoki, Branko Brljević i Željko Nikolin. I ove godine festival je održan pod umjetničkim vodstvom sestara Marije i Ivane Husar. Samostanska i župna crkva Sv. Filipa i Jakova bila je dupkom puna. Cjelokupan program pratili se i kamere HTV-a, a snimka će biti prikazana na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, 19. lipnja, u 12 sati.

Obraćajući se novinarima, predsjednik Organizacijskog odbora fra Ivica Jagodić rekao je kako je festival započeo radom u radionicama u kojima su mladi pjevači mogli učiti kako se pišu tekstovi, glazba i aranžman, te o samoj izvedbi pjesme, i da festival i ove godine ima dva dijela. Prvi je održan u Pastoralnom centru sv. Bono. Na njemu su nastupili: Denis i Dino Božinović, Goran Mladin, Marija Cerovac, VIS Zvijezda mora, Neum, VIS David, Knin, Zbor Belafuža, Zadar, Dominiks, Žepče i Cenacolo band, Vrbovec.

U ime organizatora svim sudionicima festivala duhovne glazbe zahvalio je fra Ivica Jagodić, istaknuvši: "Vjera u Krista nije samo jedan korak već doživotan hod s njime. Lijepo je biti Isusov učenik kad znaš da te Isus voli. Stoga hodaj hrabrije, jer ti si čovjek dostojan mjesta kraj njega!" Uime provincijalnog ministra fra Ilije Vrdoljaka zahvalio je član provincijske uprave fra Drago Bedeničić. Organizatori ovogodišnjeg Bonofesta bili su Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda, Grad Zagreb, koji je osobno predstavljao Milan Bandić sa svojim suradnicima, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.

 
Izdvojeno
Izvođači
diskografija