HosanaFest 2014

Deveti festival duhovnih pjesama "HosanaFest" održan je u dvorani sportova u Subotici u nedjelju 21. rujna. Pobjednička pjesma sastava VIS Trinity nosi naslov "Kad gori pod nogama".
Autor: IKA/Laudato Photo: IKA petak, 29. kolovoza 2014. u 14:20
Foto

Na HosanaFestu ove godine sudjelovalo je 107 izvođača, a izvedeno je 15 novih pjesama. 

Glavna nagrada Hosanafesta 2014., kao i nagrada stručnog povjerenstva pripala je debitantima iz Čepina kod Osijeka, vokalno instrumentalnom sastavu Trinity, za pjesmu "Kad gori pod nogama".

Pjesmu "Kad gori pod nogama"  napisala i uglazbila Marina Hojsak, a obradio Daniel Hojsak.

Za najbolji tekst nagrađena je pjesma "Mostovi", koju je pjevao vlč. Ljubo Vuković iz Zagreba, a napisala je Tajana Šarić, dok su štićenici zajednice "Hosana" nagradili pjesmu "Traganje" VIS–a Novo nebo iz Zenice.

Na natječaj Hosanafesta pristiglo je 32 skladbe od kojih je najboljih 15 izvedeno pred oko dvije tisuće gledatelja. 

Tijekom boravka u Subotici sudionici festivala posjetili su humanitarno–terapijsku zajednicu za pomoć ovisnicima "Hosana", gdje su dan ranije, u subotu 20. rujna, imali duhovnu obnovu. Tada je voditelj zajednice i štićenik Andras Škofljanec i službeno završio svoj boravak u zajednici, u kojoj je živio četiri i pol godine. 

HosanaFest je festival čiji prihod ide u korist zajednice štićenika koji se oporavljaju od droge, alkohola, kocke i drugih poroka.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg festivala bila je Zagrebačka županija.

Izdvojeno
Izvođači