Marija fest 2014.

Ovogodišnji festival duhovne glazbe Marija fest 2014., održan je 11. i 12. listopada 2014., u Molvama, podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske.
Autor: Laudato Photo: Laudato ponedjeljak, 13. listopada 2014. u 11:15
Foto


Na festivalskoj večeri u nedjelju, 12. listopada, nastupilo je deset izvođača koje su odabrali organizatori, a to su:

1. Čedo Antolić i zbor Hrid
2. Apostoli mira
3. VIS Izidor
4. VS Matheus
5. Mihovil
6. VIS Proroci
7. Otkrivenje
8. Ana Marija Šarić
9. Zbor mladih „Belafuža“
10. Ljubo Vuković i ŽVS Sveti Marko

Na Marija festu izvedeno je 20 skladbi. Svaki izvođač izveo je po dvije pjesme - jednu novu i neobjavljenu, tematski vezanu uz Blaženu Djevicu Mariju a drugu, već poznatu i objavljenu, po izboru organizatora.

Već petu godinu zaredom, dan uoči samog festivala, za sve sudionike Festivala organiziran je glazbeno-duhovni kamp. Ove godine predavanje INTERPRETACIJA SUVREMENE DUHOVNE PJESME (GLAZBE) održala je Denis Vasilj, prof.

Na glazbenoj radionici sudionici su dobili malo više teoretskog znanja o onome s čime se bave. Kroz drugi dio radionice, praktikuma, dobili su neke nove spoznaje i uvide u vještine kojima bi trebali ovladati da bi u budućnosti mogli imati kvalitetniji pristup onome čime se bave - suvremenoj duhovnoj pjesmi. Na kraju dana, na svetoj misi i klanjanju, svi zajedno, zahvalili su Gospodinu za Njegovu Majku, darovane talente i svoje živote.

Nakladnik Festivalskog albuma je Laudato koji potpisuje i vizualni identitet Marija festa. Generalni medijski pokrovitelj je Hrvatski katolički radio.

Pokrovitelji Festivala su Varaždinska biskupija i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a organizatori su Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za mlade Varaždinske biskupije, galerija hrvatske sakralne umjetnosti  „Laudato“ i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Molve.
 
Izdvojeno
Izvođači
diskografija