Papa fest 2012.

Festival, koji nema natjecateljski karakter, i ove je godine počeo pjesmom posvećenom blaženome Papi "Gledam Te, bijeli Oče" koju su izveli članovi nekoliko sastava.
Autor: Laudato Photo: www.crodnevnik.de nedjelja, 15. rujna 2013. u 16:07
Foto

Četrnaest godina nakon što je, danas blaženi, papa Ivan Pavao II. s raspjevanom hrvatskom mladeži 4. listopada 1998. godine na Gospinu otoku u Solinu na hrvatskom jeziku pjevao "Zdravo Djevo", u sportskoj dvorani na Bilankuši u Solinu u nedjelju 7. listopada održan je 14. Papa fest. Festival, koji nema natjecateljski karakter, i ove je godine počeo pjesmom posvećenom blaženome Papi "Gledam Te, bijeli Oče" koju su izveli članovi nekoliko sastava.

Ovogodišnji Papa fest u ime njegovoga glavnog pokrovitelja Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu otvorio je mons. Ćubelić.

Nazočnima je poručio da u Godini vjere u svojim promišljanjima i svjedočenju vjere pred oči treba staviti i susret s papom Ivanom Pavlom II. kako bi po geslu tadašnjega papinog posjeta "Bit ćete mi svjedoci" bili svjedoci Božje ljubavi na proputovanju ovim svijetom.

Zatim su s jednom autorskom pjesmom nastupili vokalno instrumentalni sastavi i solisti: Trinitas - Otočac, Prijatelji Sv. Ante – Uzarići / Široki Brijeg, Anđeli - Kaštel Novi / Rudine, Matea Spajić - Slavonski Brod, iz Splita: Krstitelj, Sperantes, Izidor i klapa Serpentina, Frama Kočerin - Kočerin/ BiH, Papa band - Solin i Anđela Darmstadt (Njemačka). Kao gost festivala nastupio je pjevač Ivo Amulić.

Riječ zahvale na kraju programa svim sudionicima uputio je organizator i idejni začetnik Papa-festa župnik Gospe od Otoka don Vinko Sanader, istaknuvši kako „ne sumnja da nas s prozora Neba veliki Ivan Pavao gleda i blagoslivlje kao što je to učinio u Solinu prije 14 godina, i bezbroj puta u Rimu kad god su Hrvati hodočastili u Vječni grad".

Nakon podjele zahvalnica svim sudionicima, Papa-fest je zaključen zajedničkom izvedbom festivalske himne "Hrvatska mladež".

Izdvojeno
Izvođači