Tonkafest 2014.

Osmi po redu festival duhovne glazbe Tonka fest održan je u nedjelju 4. svibnja u Ogulinu. Stručni žiri je odlučio da je pobjednica ovogodišnjeg Tonka festa Marija Cerovac iz Đakova,a najviše glasova publike dobio je Antonio Tkalec iz Varaždina.
Autor: Laudato Photo: IKA srijeda, 30. travnja 2014. u 17:26
Foto

Tonka fest održan je u organizaciji udruge Oda prijateljstvu iz Ogulina, a pokrovitelj je Grad Ogulin. Festival je održan u Školskoj sportskoj dvorani pred više stotina gledatelja a nastupilo je 11 izvođača. Tonkafest poznat je u Hrvatskoj po svom humanitarnom karakteru i jedini je festival duhovne glazbe u Karlovačkoj županiji i Gospićko-senjskoj biskupiji. Ovogodišnji prihod od ulaznica kao i prodaje zbirke poezije pokojne Antonije ide u korist liječenja devetogodišnjeg Marka i petogodišnjeg Rikarda. 

Prema mišljenju žirija, pobjednica ovogodišnjeg Tonka festa je Marija Cerovac iz Đakova, nagradu za najbolji tekst dobio je Mirko Budiša za skladbu "Obećano nebo" koju je izveo vlč. Ljubo Vuković i ženska vokalna skupina Dim iz Delnica. Prema glasovima publike pobjednik je Antonio Tkalec iz Varaždina za skladbu "Jer ljubiš me", za koju je napisao tekst i glazbu. Nekoliko skladbi u stanci festivala izvela je švicarska Hrvatica Bernarda Brunović. 

Nagradu pobjednicima uručila je tajnica Ode prijateljstvu Manuela Mihaljević Salopek i ogulinski gradonačelnik Jure Turković. Uoči festivala svi sudionici okupili su se na večernjoj misi koju je u župnoj crkvi Sv. Križa predslavio ogulinski župnik i dekan Robert Zubović te su zajednički animirali misu.

Izdvojeno
Izvođači