Povijest festivala

Prvi festival duhovne glazbe Tonkafest održan je 2007. godine
Autor: Laudato Photo: plus.google.com nedjelja, 28. travnja 2013. u 17:47
Foto

Festival duhovne glazbe Tonkafest zamišljen je kao okupljanje bendova i izvođača popularne duhovne glazbe u čast na pokojnu Antoniju Turković (Tonka). Ovaj projekt je pokrenula Antonijina obitelj s njezinim prijateljima nakon njene prerane smrti u dvadesetoj godini života te su okupili u udruzi Oda prijateljstvu. Antonia je bila vrlo aktivno uključena u brojne crkvene aktivnosti te je kroz svoju bolest povezala prijateljstvom mnoge. 

Udruga Oda prijateljstvu osnovana je 28. prosinca 2006. godine s ciljem pomaganja teško oboljeloj djeci i mladima grada Ogulina i okolice. Ime Udruge simbolično je povezano s imenom Antonijine zbirke Oda životu. Svoju zbirku Antonija je posvetila prijateljima na čemu joj oni zahvaljuju Odom prijateljstvu. Udruga broji više od 110 članova i svakim danom je sve brojnija ta mreža prijateljstva koja se širi.

Prvi festival duhovne glazbe Tonkafest održan 2007. godine bio je pozivnog tipa, a već iduće godine  imao je natjecateljski karakter. No, humanitarna nota festivala je nešto što Tonkafest razlikuje od ostalih festivala duhovne glazbe te mu daje posebnu važnost.


Kontakt:

web: www.odaprijateljstvu.net
Izdvojeno
Izvođači