Tonkafest 2013.

Pobjednik 7. duhovno-humanitarnog festivala Tonkafest 2013 je skupina iz ogulinske župe sv. Križa Glas ljubavi za pjesmu "Isus je moj kralj".
Autor: Laudato Photo: www.ogulin.hr nedjelja, 28. travnja 2013. u 17:37
Foto

Pobjednik 7. duhovno-humanitarnog festivala Tonkafest 2013 je skupina iz ogulinske župe sv. Križa Glas ljubavi za pjesmu "Isus je moj kralj". Festival je održan u nedjelju, 5. svibnja, u Ogulinu u organizaciji udruge Oda prijateljstvu uz tamošnje Pučko učilište, a pokrovitelj je bio Grad Ogulin.

U Školskoj sportskoj dvorani okupilo se više stotina gledatelja, a nastupilo je 11 izvođača koji su se natjecali za nagradu publike i žirija.

Tonkafest, jedini festival duhovne glazbe u Karlovačkoj županiji i Gospićko-senjskoj biskupiji, posvećen je uspomeni na prerano preminulu Antoniju Turković, a ove se godine prikupljala novčana pomoć za teško bolesnog jednogodišnjeg Dejana i potrebe njegova liječenja.

Drugo mjesto po glasovima publike drugo mjesto su osvojili Apostoli krvi Kristove iz Zadra koji su dio karizmatske zajednice u župi Kraljice Mira za skladbu "Neka kliknu Tebi hvala". Treće mjesto po glasovima publike osvojio je stalni gost ogulinskog Tonkafesta Antonio Tkalec iz Varaždina za skladbu "Dolazim da Ti služim". U stanci za vrijeme glasovanja kraći nastup imao je kantautor Davor Terzić.

Nagradu pobjednicima uručio je gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić koji je osobno pratio Tonkafest svih sedam godina i kome su organizatori uručili dar na kraju njegova mandata.

Izdvojeno
Izvođači