Vidfest 2013.

U organizaciji povjerenstva za mlade Riječke nadbiskupije, 14. lipnja, uoči blagdana sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, održan je šesti po redu Vidfest u Rijeci.
Autor: Laudato Photo: vimeo.com utorak, 23. srpnja 2013. u 10:52
Foto

Temeljni cilj Vidfesta, festivala popularne duhovne glazbe, koji se već šestu godinu za redom održava u Rijeci je širenje kršćanskih vrijednosti među mladima. organizatori žele iskoristiti, potaknuti i probuditi glazbene potencijale zborova, solista i glazbenih skupova mladih, ponajprije Riječke nadbiskupije, ali i izvođača cijele Hrvatske. Festival je humanitarnog i nenatjecateljskog karaktera. 

Ove godine, pomalo izmijenjenih pravila, nastupili su kantautori i nadareni Riječani, kao i predstavnici molitvenih i katoličkih zajednica s novim autorskim pjesmama koje su na festivalu prvi put bile izvedene.

U središtu grada Rijeke, pred Dominikanskim samostanom, na trgu Riječke rezolucije, festival je objedinio i mlade i stare, sve vjernike na jedno mjesto. Dovoljno je reći da je prije festivala svako mjesto bilo popunjeno, a i cijeli prostor trga bio je ispunjen onima koji su došli slaviti Gospodina kroz pjesmu. Program su vodili već poznati riječki vjeroučitelj Marin Miletić i vjeroučiteljica Maja Šimičić koji su već uhodan duo za ovakve prigode, a na temelju prijava, nastupilo je izabranih 14 izvođača s autorskim skladbama:

Andrijana Tomljanović
Aledory
Ankica
Božje ovčice
Dječji zbor Ljiljani
Jadranka Lakota
Nensi An’nadia
Sveti Petar i Pavao
VIS Assunta
VIS Osmijeh
VIS Snagom Duha
Zajednica Krista Kralja
Zbor mladih «Sveta Lucija»
Zbor mladih župe Sveti Josip

Kako bi se promicao sakramentalni život i duh zajedništva kroz Euharistiju, uoči festivala slavljena je zajednička sveta misa koju su zajednički animirali izvođači ovogodišnjeg Vidfesta. Festival je popratilo nekoliko tiskovina, internetskih portala, te televizijskih i radijskih postaja.

Ugođaj festivala na kojem su se mogli vidjeti i čuti oni koji slave Gospodina u svojoj svakodnevici stvorio je opipljivo jedinstvo i zajedništvo.


Izdvojeno
Izvođači