Croatian English German Italian

Alan Hržica

Alan Hržica nastupao je na raznim festivalima kao što su Splitski festival, Dora, Radijski festival i mnogi drugi, a osvajao je i brojne nagrade te bio među najboljim mladim pjevačima u to vrijeme početka 2000. godine.
Autor: Laudato utorak, 30. rujna 2014. u 13:44
Foto

Izdao je samo jedan album ali singlovi su bili vrlo uspješni i odmah postali hitovi: "Kako bi nam dobro bilo", "Pogodila me sudbina", "Violine", "Neka te odvede","Uzmi svu svoju ljubav" i "Da ukradu te".

Prije otprilike sedam godina, za vrijeme pripreme drugog albuma, Alan se potpuno povukao sa glazbene scene, a to je objasnio rekavši da ponekad čovjek jednostavno dođe u razdoblje kada se mora povući, da bi našao i sačuvao svoj mir: „Povukao sam se iz javnog života ali i dalje ostao zaljubljen u glazbu“.

U tom vremenu pauze Alan je zaista našao svoj mir, posvetio se duhovnoj glazbi i  napisao nove lijepe pjesme. Nakon što je svoje nove pjesme odsvirao ljudima koje posebno cijeni u glazbenom smislu, kao što su Ante Gelo i Lidija Samardžija doživio je veliku podršku i poticaj da krene dalje i rekao: "Zaželio sam se sviranja, noći provedenih u studiju i ljudi koji vole glazbu. Nedostajao mi je taj miris instrumenata , zvučnika i kablova."

Ove godine kao potvrda rada u duhovnoj glazbi organiziran je sada već čuveni koncert "Kamenita vrata" gdje je Alan Hržica s najdražim kolegama doživio sve ono što sanja jedan glazbenik.

Trenutačno radi na Live CD-u koncerta "Kamenita vrata" i veseli se danu kad će CD biti objavljen. Nastupit će i na koncertu popularne duhovne glazbe „Progledaj srcem“, koji će se održati 27. studenog 2014. u zagrebačkom Hypo centru s početkom u 20 sati. Pogledajte Alanov poziv na koncert: 

 

 
 
Izdvojeno
Izvođači