Croatian English German Italian

Božja pobjeda

"Božja pobjeda" naziv je zajednice mladih koja je s okupljanjem započela 2006. godine, a danas broji oko 60 aktivnih članova.
Autor: Laudato Photo: www.youtube.com četvrtak, 19. rujna 2013. u 12:22
Foto
Zagrebački Jarun u zadnjih je nekoliko godina postao sinonimom za intenzivna duhovna kretanja i poznatim mjestom okupljanja velikog broja mladih, osobito studenata, koji na razne načine iskazuju svoju vjeru i pripadnost Crkvi. "Božja pobjeda" naziv je zajednice mladih koja je s okupljanjem započela 2006. godine, a danas broji oko 60 aktivnih članova. Sastavni je dio karizmatske Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije, pokreta koji je na svjetskoj razini utvrđen karizmatskim kongresima u Rimu, a papa Franjo smatra ga danas potrebnim darom milosti koji obnavlja.

Vizija zajednice "Božja pobjeda" je dovesti mlade ljude do susreta sa živim, uskrslim Kristom. Molitveni susreti zajednice sastoje se od puno slavljenja i klicanja Bogu, nagovora i svjedočanstava, čitanja Božje riječi, rada u grupama i redovitog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu. Duhovnik zajednice je don Damir Stojić. Zajednica djeluje u četiri vrste projekata: u studentskom pastoralu, u župi, prema članovima zajednice i u otvorenim susretima. Posebno snažna je aktivnost u otvorenim susretima koji se održavaju četvrtkom i gdje redovito dolazi oko 150 mladih i klanjanje za mlade zadnje subote u mjesecu koje redovito posjećuje 500 i više mladih ljudi.

"Ja jesam"

Glazbeni sastav koji animira sve aktivnosti zajednice također je poznat pod istim nazivom: «Božja pobjeda», a razlog tome je što su sve aktivnosti benda usko povezane s aktivnostima zajednice. Duhovno-glazbeni sastav "Božja pobjeda" zapravo je još jedan plod ove karizmatske zajednice koji sve više širi svoju djelatnost i čije su pjesme i spotovi sve prisutniji na glazbenoj sceni. Privlačnost i snaga zasad poznatih pjesama «Božje pobjede» leži u činjenici da su napisane isključivo kako bi slavile Gospodina. Tekstovi su jednostavni, ponavljaju se i stoga su prikladni ne samo za uživanje u glazbi nego i za razmatranje te potiču dušu da iskaže hvalu Gospodinu. Snažna duhovna dimenzija pjesama popraćena je kvalitetnim video spotovima i čistim zvukom usklađenih instrumenata. 
 
Pjesme zahvaljujući kojima su mnogi slušatelji i čuli za "Božju pobjedu" kao duhovno-glazbeni sastav i otkrili ljepotu njihovoga stvaralaštva su "Nek pada" i "Jerihonske zidine". Uskoro će na youtube kanalu "Božje pobjede" biti dostupan novi glazbeni uradak. 
 
U prosincu 2012. godine slavljenički tim zajednice "Božja pobjeda" promovirao je svoj prvi album pod nazivom "Ja jesam". Album broji 12 pjesama od kojih je 10 autorskih. Aranžman svih pjesama potpisuje Grgur Sesar, dok su autori teksta i glazbe Romana Rođaković i Sara Čaljkušić.

Tekstove i akorde svih pjesama s novog albuma možete pronaći na web-stranici zajednice: www.bozja-pobjeda.com

Najavu albuma poslušajte na adresi: http://www.youtube.com/watch?v=m8CwfolWHR8.
 
Album "Ja jesam" možete naručiti u župnom uredu župe Duha Svetoga, Sveta Mati slobode, Jarun, nakon molitvenih susreta zajednice Božja pobjeda četvrtakom u 20 h, u uredu Vijeća mladih župe Duha Svetoga nakon studentskog vjeronauka don Damira Stojića ili upitom na email: bozja.pobjeda@gmail.com


 

 
Izdvojeno
Izvođači