Croatian English German Italian

Glazbena skupina "Jeshua"

Glazbena skupina „Jeshua“ osnovana je u proljeće 1999. godine okupljanjem nekolicine mladih glazbenika u župi Uzvišenja sv. Križa u zagrebačkom Sigetu.
Autor: Laudato Photo: thebeausejourpulpit.wordpress.com nedjelja, 27. travnja 2014. u 09:57
Foto

Od osnutka kroz bend je prošlo više od dvadesetero sestara i braće glazbenika, od kojih je svako na svoj način ostavio dubok trag u njihovim životima. Modernim pristupom glazbi "Jeshua" njeguje višeglasno pjevanje, te vlastito stvaralaštvo. Od samih početaka pjevanjem i sviranjem na svetim misama, koncertima i drugim glazbenim susretima naviješta istinu da Bog sve ljude neizmjerno ljubi.

Ističu: "Želja nam je slaviti našeg Gospodina svojim životima i darovima koje nam je udijelio i zahvaljivati mu, jer je dobar, milosrdan i pun ljubavi. Zahvalni smo Gospodinu što nas je kroz bend međusobno povezao i dao nam priliku učiti jedni od drugih i jačati se i vježbati u vjeri, zajedništvu, miru i ljubavi na što nas On poziva."

Bend je dosada nastupao na više duhovnih festivala (Krapinafest, Framafest), a posebno bi istaknuli predbožićni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu događanja Advent u Zagrebu (2004). Svake nedjelje predvode pjevanje na sv. misi u 18.30 u župi Uzvišenje Sv. Križa u Sigetu (Zagreb).

Ove godine nastupit će na najstarijem festivalu hrvatske duhovne glazbe "Uskrs festu" s pjesmom "Kreni". 

 
Izdvojeno
Izvođači