Croatian English German Italian

Klapa Barun

Klapa Barun iz Svete Nedelje osnovana je 2007. godine. Naziv klape zapravo je prezime brojne obitelji, a klapu čine: umjetnički voditelj Damir Šumečki, sedmorica braće Josip, Ivan, Hrvoje, Trpimir, Tvrtko, Mihovil i Krešimir Barun i njihova sestra Ana Barun.
Autor: Laudato Photo: www.sv-antun.hr nedjelja, 01. rujna 2013. u 13:18
Foto
Pjevački izrazito talentirana obitelj odlučila je svoje talente uobličiti u tradicionalno hrvatski, klapski način pjevanja, koji je nedavno uvršten na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Klapa Barun njeguje izvorne i komponirane klapske pjesme, pučku duhovnu glazbu i duhovnu glazbu općenito. Do sada su nastupili na mnogim koncertima, smotrama, festivalima i susretima klapa u Hrvatskoj i inozemstvu, a nedavno su organizirali klapski susret "Klape u Ćunskom" na otoku Lošinju. U srpnju ove godine uzveličali su svojim pjevanjem misno slavlje u Mariji Bistrici uoči klapskoga koncerta, a u lipnju su nastupili i sudjelovali u organizaciji susreta "Klape u Svetoj Nedelji".

Posebno se ističe nastup klape Barun na Petom susretu mješovitih klapa u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog u svibnju te nastup na humanitarnom koncertu "Nota za Noru" u veljači.

Aktivnosti klape Barun možete pratiti na web adresi: Klapa Barun.
Izdvojeno
Izvođači