Croatian English German Italian

Klapa Levanda

Klapa Levanda iz zagrebačke župe sv. Josipa radnika osnovana je 2008. godine, broji pet stalnih članova, nastupa na brojnim festivalima i često snima autorske duhovne pjesme.
Autor: Laudato Photo: www.klapalevanda.com utorak, 28. siječnja 2014. u 16:16
Foto

Klapa Levanda iz zagrebačke župe Sv.Josipa radnika djeluje od jeseni 2008 godine. Radeći naporno na izričaju klape osnivač i ujedno neslužbeni umjetnički voditelj klape Damir Topić izborio se za standardne klapske napjeve upotpunjene gitarom i mandolinom. Klapa broji pet stalnih članova koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske (Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar). 

S obzirom da je osnivač klape ujedno i glazbenik na duhovnoj sceni u Hrvatskoj i šire (spomenimo samo prvo mjesto na Uskrs festu 2006 sa pjesmom "Lanterna moje duše" i klapom Kampanel), klapa Levanda djeluje također i na duhovnoj sceni.
2011. godine klapa je nastupila na Uskrs festu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sa svojim uradkom pod nazivom "Grob je prazan".

Na duhovnoj sceni "Levanda" se pojavila na samom početku svoga djelovanja.  Zapaženi su nastupi na Uskrs festu, Tonkafestu, Stepinčevim notama, te mnogi drugi nastupi. Klapa je snimila i pjesmu o mučeniku vlč.Ivanu Buriku iz Tovarnika, a sa svećenikom i duhovnim glazbenikom Ljubom Vukovićem nastupila je i u Molvama na Marijafestu. Snimljena je i skladba na kajkavskom dijalektu pod nazivom "Kaj ti je čovek". Klapa izvodi autorske duhovne skladbe, a vrlo zapažena i prihvaćena je njihova adventsko-božićna pjesma "Nek moje srce budu jasle". 

Uratke klape Levanda možete poslušati u nastavku: 

"Grob je prazan" 

"I sve dok živim"

"Nek' moje srce budu jasle"

"Ovo je dan"

"Disati život"

"Sjećanje na Ivana Burika"

 

Izdvojeno
Izvođači