Croatian English German Italian

Klapa Slavić

Klapu Slavić, koja izvodi tradicionalne dalmatinske klapske pjesme, osnovala je grupa studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.
ponedjeljak, 12. ožujka 2012. u 16:03
Foto
Audio

Klapu Slavić, koja izvodi tradicionalne dalmatinske klapske pjesme, osnovala je grupa studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.  

Klapa ima devet članova od kojih je osam studenata KBF-a, a to su: Maja Kljaković Gašpić, Danijel Deverić, Vedran Bonačić, Nino Kordić, Ante Buturić, Mislav Čaljkušić, Antin Končić, Ivan Zaradić i Vedran Mikulić.

Ostvarili su niz nastupa na brojnim smotrama, priredbama, promocijama, od čega izdvajamo vrlo uspješne nastupe na Večeri mješovitih klapa Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2011., otvorenju Varaždinskih baroknih večeri i Festivalu adventske i božićne pjesme 2011. u Pragu.

Klapa Slavić službeno je osnovana 2008. godine. No sam početak njihova djelovanja seže u dublju prošlost kada su se kao studenti  počeli spontano okupljati u stankama između predavanja. U tim trenucima usko stubište postajalo je njihov volat, a jednolični hodnici Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu pretvarali su se u splet krivudavih kamenitih uličica dalmatinskih gradova kamo ih je čeznutljivo vukla nostalgija.

Prvi nosač zvuka klape Slavić pod nazivom „Počinje plač“ (2012.), u izdanju Laudata, sadrži korizmene i glagoljaške napjeve.

e-mail: klapa.slavic@gmail.com

Facebook: Klapa Slavić

 

Izdvojeno
Izvođači
diskografija